Bauma 2022 va marca debutul european al dumperelor pe șenile Bell

MEq
By MEq iulie 27, 2022 20:56

Bauma 2022 va marca debutul european al dumperelor pe șenile Bell

În urma testelor extinse din teren în SUA și a unui debut de succes la Conexpo 2020 (în Statele Unite), Bell Equipment lansează acum noile dumpere pe șenile în Europa. La târgul internațional Bauma 2022, Bell va expune modelul TC11A, cel mai mare dintre cele două din gamă, cu o sarcină utilă de 11 t.

Introducerea noii game Tracked Carrier (TC) de către specialistul global în camioane articulate, Bell Equipment, a fost precedată de câțiva ani de dezvoltare. Scopul a fost să completeze în mod rațional gama proprie de vehicule de transport pe teren accidentat și, în același timp, să introducă mașini inovatoare și competitive într-un segment de nișă foarte specializat.

Ca și în cazul altor soluții personalizate, cum ar fi gama sa unică 4×4 de camioane articulate, Bell Equipment a căutat un contact strâns cu utilizatorii finali pe parcursul etapei de pre-producție pentru a se asigura că așteptările clienților săi sunt îndeplinite. Cererea a fost identificată pentru prima dată în SUA, în special în industria oil&gas.

Înainte de lansarea celor două modele TC7A și TC11A la începutul lui 2020, un grup de dealeri americani au fost implicați în dezvoltarea designului, înainte ca unitățile prototip să fie fabricate. Ulterior, aceștia au fost implicați în testele de teren ale prototipului, în SUA, venind cu o contribuție însemnată pentru a ajusta în continuare conceptul Bell Tracked Carrier.

Făcut pentru a se deplasa oriunde
Aceste dumpere pe șenile sunt utilizate în condiții dificile de teren în care nu este posibilă folosirea altor utilaje; fie pământul este atât de moale încât un camion articulat (ADT) ar fi prea greu și s-ar bloca, fie unghiul de atac face ca mașina – la deplasarea în pantă – să alunece sau să se rostogolească. Aceasta înseamnă că dumperele pe șenile trebuie să fie robuste, iar Bell a reușit acest lucru prin designul unic al trenului de rulare și alegerea materialelor.

Genetica ADT-urilor Bell se reflectă în toate mașinile din gamă: utilizarea pe scară largă a oțelurilor de înaltă rezistență la nivelul șasiului și a altor ansambluri face ca Bell Tracked Carriers să fie extrem de robuste și să aibă mese nete optimizate (TC7A: 10 950 kg; TC11A: 13 960 kg). În dotarea cu componente de înaltă calitate a transmisiei hidrostatice, a sistemului hidraulic și a controlului mașinii, inginerii Bell s-au axat, ca și în cazul ADT-urilor, pe un grad ridicat de modularitate și uniformitate a pieselor, ceea ce facilitează întreținerea.

Ambele modele sunt propulsate de motorul Cummins de 6,7 litri (TC7A: 168 kW / 2 200 rpm; TC11A: 186 kW / 2 000 rpm) și dispun de sistem hidraulic Rexroth pentru un consum și performanțe optimizate. Bell Fleetm@tic (software-ul telematic al companiei) este o dotare standard care le permite proprietarilor să monitorizeze starea de sănătate a mașinii, productivitatea și economia de combustibil.

Accesul în cabină și confortul operatorului sunt alte trăsături remarcabile. Spre deosebire de mașinile concurente, pe care se regăsesc cabine normale de excavatoare, TC7A și TC11A au o cabină spațioasă, special concepută, certificată ROPS și FOPS, cu o vizibilitate excelentă.

Pentru o întreținere ușoară, trapa de service pe partea stângă a mașinii găzduiește toate punctele de service într-un singur loc, accesibile de la nivelul solului. Dumperele pe șenile Bell au cauciucuri în pivoții boghiului trenului de rulare, pentru cerințe minime de ungere și uzură redusă.

Configurații versatile
Ambele modele oferă configurații diferite de suprastructuri spate, în funcție de nevoile clientului. Compactul TC7A (L: 2 590 mm, L: 5 690 mm, H: 3 073 mm) are o benă ce poate fi folosită ca structură basculabilă (3,5 m³) sau platformă (când obloanele laterale sunt pliate în jos și hayonul este îndepărtat). TC11A (L: 2 895 mm, H: 3 200 mm) poate fi comandat fie cu benă basculabilă (5,25 m³; lungime totală: 5 970 mm) fie cu o platformă (lungime totală: 6 833 mm). Versiunile cu platformă sunt potrivite ca suport universal pentru echiparea cu dispozitive de ridicare (macarale), betoniere sau alte echipamente speciale.

MEq
By MEq iulie 27, 2022 20:56