Bauer prezintă la Bauma 2019 utilaje de ultimă generatie pentru tehnologia fundațiilor speciale

MEq
By MEq martie 7, 2019 18:33

Bauer prezintă la Bauma 2019 utilaje de ultimă generatie pentru tehnologia fundațiilor speciale

Fie că este vorba de foraj, pereți diafragmă, tehnologia forajelor pentru piloți sau de amestecare, Bauer va expune din nou la Bauma 2019 întreaga sa gamă de tehnologii pentru fundații speciale. În plus față de gama de produse de bază, vor fi mai prezentate seria MC de macarale duty-cycle, tehnologia de pereți diafragmă cu unități de frezare și graifere, precum și echipamente ale firmelor subsidiare Klemm, Prakla, Hausherr, RTG, ABS Trenchless și MAT.

Pentru Bauer, 2019 vine cu o aniversare specială. Exact acum 50 de ani, în 1969, Bauer a început să producă mașini și echipamente proprii, prezentând prima sa platformă de foraj universală UBW 01. În 1976, a urmat dezvoltarea utilajului de foraj rotativ BG 7, care a revoluționat forajul pentru piloți tubați cu diametre mari. Alte repere au fost: prima unitate de freze pentru pereți diafragma Bauer BC 30, în 1984; lansarea cu succes a macaralelor duty-cycle MC, în 2007; dezvoltarea tehnologiei EEP (Energy Efficient Power), care a stabilit un nou standard în termeni de eficiența execuției fundațiilor speciale.

Utilaje de foraj rotativ Bauer PremiumLine
Pentru a fi flexibil față de cerințele pieței, Bauer a grupat, în 2011, utilajele de foraj rotativ pentru piloti în două categorii: ValueLine și PremiumLine. În timp ce utilajele PremiumLine se axează nu numai pe forajele de înaltă tehnologie cu bara Kelly, ci și pe aplicații multifuncționale pentru o gamă largă de provocări în realizarea de fundații speciale, gama ValueLine este optimizată doar pentru forajele cu bare telescopice tip Kelly.

Astfel, Bauer va prezenta trei modele mari din gama PremiumLine de utilaje de foraj rotativ – BG 23 H, BG 33 și BG 45 –, care vor demonstra caracterul multifuncțional al acestei serii de utilaje. Echipate cu diverse atașamente și unelte, ele vor afișa o mică parte a posibilelor aplicații de utilizare a mașinilor PremiumLine. Pe toate mașinile sunt implementate cele mai noi soluții de creștere a performanțelor de lucru și de îmbunătățire a consumului. Toate includ sistemul brevetat, testat și premiat de optimizare a consumului de combustibil Bauer EEP (Ener Energy Efficient).

Inovații la nivel de siguranță în exploatare
BG 23 H și BG 33 vor fi prezentate pe noile șasiuri de bază BT 65 și BT 85 de ultimă generație, cu inovații semnificative în materie de siguranță. Aceste mașini de bază includ acum o platformă de service ce oferă un acces ușor și sigur pentru lucrările de întreținere. Platforma de service integrată se trage asemenea unui sertar, astfel încât panoul motorului devine automat elementul de protecție la cădere.

Portofoliul PremiumLine va fi completat de modelul BG 23 H, echipat cu H-kinematics, care va fi prezentat cu un sistem de foraj cu șnec continuu (CFA). Utilajul de foraj rotativ BG 33 este succesorul renumitelor modele BG 28 și BG 30 și este disponibil pentru piața globală cu motor CAT cu cea mai nouă tehnologie de purificare a gazelor de evacuare. Utilajul extrem de robust, cu o cinematică a mastului de tip V (Vkinematics), va pune accent pe lucrările de foraje tubate de mare capacitate.
Odată cu BG 45, Bauer prezintă o mașină PremiumLine foarte puternică din seria V. Mașina este echipată cu un sistem avansat pentru foraje de îndesare FDP (full displacement piles) folosind metoda LostBit (sapă de fund pierdută). Șasiul de bază BS 95 este perfect pregătit cu un pachet special de echipamente.

Utilaje de foraj rotativ ValueLine
Ca „specialiști” în forarea cu bare Kelly, utilajele Bauer ValueLine se rezumă la lucrările esențiale. În 2018, Bauer a lansat BG 15 H, un model ValueLine complet nou care se impune clar în termeni de funcționalitate, făcând față provocărilor de pe șantierele mici de construcții. Pentru această nouă generație de mașini, Bauer continuă să se bazeze pe motoarele diesel Caterpillar de 186 kW datorită performanțelor puternice și consumului redus de combustibil. Sistemul hidraulic optim reglat și-a dovedit deja calitățile în practică și are un impact pozitiv asupra consumului de combustibil. Bauer BG 15 H este disponibil în două configurații diferite și, prin urmare, este extrem de flexibil și versatil. Modelul standard, de exemplu, oferă o adâncime de foraj de 32 m și opțiunea de „foraj sub mast”. În plus, versiunea upgradată oferă clienților posibilitatea de foraj la o adâncime de până la 44 m și metoda CFA (burghiu cu șnec continuu).

Unul dintre punctele de atracție va fi șasiul de bază BT 50, complet reproiectat și fabricat de Bauer, care oferă acum o gamă largă de avantaje chiar și pentru utilajele mici. Platforma de service integrată permite accesul facil la toate punctele de întreținere și de service și, totodată, îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță în exploatare. Cu o lățime de transport de doar 2,5 m, acest sistem este unic. Datorită noului concept de operare, toate funcțiile principale de lucru pot fi controlate din joystick. Display-urile, comenzile operaționale și scaunul pneumatic alcătuiesc o unitate de comandă ergonomică. BG 15 H îmbunătățește conditiile de întreținere: culoarul central foarte adânc asigură o înălțime de transport de doar 3,3 m și servește și ca tunel de service. Toate punctele de întreținere și service pot fi accesate de pe ambele părți.

Macarale duty-cycle pentru fundații speciale
În ultimii ani, seria de macarale MC și-a consolidat poziția în portofoliul Bauer și sunt alegerea preferată pentru lucrările de fundații speciale care necesită o macara duty-cycle ca șasiu de bază. Dezvoltarea noii platforme de dimensiuni medii a oferit condiții excelente pentru o extindere mai mare, dincolo de aplicațiile de construcție a fundațiilor. Aceasta se aplică în primul rând echipamentelor de pe macaralele tradiționale duty-cycle, precum unitățile de graifere mecanice și hidraulice, vibratoarele de adâncime de diferite modele, dar și greutățile de oțel pentru compactarea dinamică a solului. Macaralele sunt proiectate să reziste la încărcări dinamice ridicate tipice pentru ingineria fundațiilor specializate. Ca urmare, ele sunt ideale, în general, și pentru alte lucrări exigente. Acest lucru este garantat de construcția robustă din oțel, de funcționalitatea flexibilă de operare și de utilizarea componentelor de înaltă calitate.

O atracție a standului Bauer va fi simularea unui șantier pentru tehnologia de execuție a pereților diafragmă. O unitate de freze tip BC va echipa o macara MC 96 de 130 t (MC 96 este un model foarte popular în această clasă de greutate, fiind o mașină de încredere, concepută pentru mediile de construcții). Gama de macarale de dimensiuni medii va fi completată de modelul MC 86 ca macara de 110 t și, mai nou, de MC 76 în clasa de 90 t.

Alături de MC 96 va lucra o mașină de bază GB 50 cu graifer pentru pereți diafragmă, echipată cu sistem HDSG 80 integrat într-un braț pentru manevrarea furtunurilor hidraulice și un sistem de graifere pentru pereți diafragmă tip DHG V. Mașina de bază are o conexiune CAN continuă în graifer cu transmitere de date online. Modelul GB 50 este echipat cu două vinciuri cu cădere liberă pe care este montat sistemul DHG V. Acesta din urmă este destinat pentru șanțuri cu lățimea între 600 și 1800 mm, iar echipamentul special cu dălți poate fi atașat pentru condiții de sol dur.

RTG Rammtechnik, membră a Grupului Bauer de peste 20 de ani, va prezenta un utlaj RG 27 S cu sistem CSM (cutter soil mixing) și un cap BCM 10, pentru o adâncime maximă de lucru de peste 30 m. Sistemul are clapete de direcție pentru a menține poziția verticală și, datorită mastului inversabil, RG oferă un grad ridicat de mobilitate și flexibilitate în condiții de spațiu limitat.

RTG Rammtechnik va prezenta utilajele RG 27S și RG 19T într-o „situație de construcții”. RG 27S este echipat pentru metoda CSM; RG 19T va fi echipat cu un ciocan de bătut palplanșe cu frecvență ridicată și amortizarea zgomotului, tip SilentVibro MR 150 AVM. Între ambele mașini va fi un VdW 50/100 de la EURODRILL GmbH „în uz”. Metodele prezentate ilustrează avantajele dispozitivelor RTG pentru lucrările de fundații.

Cu RG 19T, Rammtechnik va prezenta o premieră mondială brevetată RTG: un sistem de asistență la instalarea de palplanșe ce implică economii însemnate în termeni de timp și siguranță. În plus, există comenzi de operare la distanță (Remote Control Operate), un troliu auxiliar multifuncțional și o cabină echipată cu B-Drive. În general, RG 19T este potrivit pentru utilizarea continuă în regim greu. Datorită capului vibrator izolat fonic (opțional) SilentVibro MR 150 AVM, mașina este extrem de silențioasă și, prin urmare, poate fi folosită în zone urbane. Totodată, tehnologia Energy-Efficient Power (EEP), dezvoltată de Bauer, asigură o eficiență energetică maximă, cu un consum redus de combustibil. Gama de ciocane va cuprinde cea mai nouă generație HRS 6, care poate fi atașată rapid la echipamentele RTG utilizând un sistem brevetat.

Instalații compacte de foraj Klemm Bohrtechnik
KLEMM Bohrtechnik este centrul de competență pentru foraje de ancorare și foraje de diametru mic. Gama de produse cuprinde instalații de foraj de ancorare de diferite dimensiuni, echipamente de injectare de beton la presiuni înalte, ciocane hidraulice și o linie completă de accesorii de foraj. La Bauma 2019, Klemm va prezenta câteva noi soluții dezvoltate. Accentul este pus pe inovațiile din domeniul cinematic și al controlului dispozitivelor, precum și pe eficiența energetică și siguranța funcțională. Va fi expus și noul utilaj compact de foraj KR 704-2E, special conceput pentru utilizarea în clădirile existente. Motorul electric permite efectuarea de lucrări extrem de silențioase și fără emisii de gaze. Un alt exponat va fi KR 709-3G – o nouă dezvoltare a modelului anterior în versiunea pentru foraj CFA – precum și utilajul universal KR 909-3G echipat cu un ciocan hidraulic tip KD 2524 și MAG 2.5V. Un alt reper vor fi utilajele pentru foraje de ancorare KR 806-3GS (din seria 806) și KR 805-3G. Modulul de manipulare HBR 120 combină tehnologia inovatoare cu un grad înalt de siguranță și a fost distins cu premiul EURO TEST, la Bauma 2016.

MEq
By MEq martie 7, 2019 18:33