AUSA își crește capitalul pentru a-și consolida prezența internațională

MEq
By MEq octombrie 20, 2015 10:00

AUSA își crește capitalul pentru a-și consolida prezența internațională

Specializată în producția de vehicule industriale compacte, compania catalană AUSA are noi acționari – familia Gracia din Murcia (care mai deține acțiuni, printre altele, și la Himoinsa, având o vastă experiență în management).

Această injecție de capital, care le conferă noilor actionari dreptul la 30% din participația grupului, va permite AUSA să-și crească prezența internațională în țări precum Statele Unite. În prezent, AUSA vinde deja în peste 60 de țări. De asemenea, compania intenționează să intre pe noi piețe și să-și modernizeze procesele industriale. „Aderarea noului partener ne va permite să ne consolidăm profilul de export al companiei, să patrundem în țări noi și să dezvoltăm noi produse” – crede Manuel Perramon, președinte al Grupului AUSA.
Odată cu includerea noului acționar, familiile fondatoare AUSA rămân în continuare partenerii de referință. Grupul AUSA a raportat un venit de 60 de milioane de euro în 2014 și s-a poziționat ca lider mondial în producția și vânzarea de dumpere de până la 10 tone, precum și de încărcătoare pentru teren accidentat de până la 5 tone capacitate. 80% din vânzările companiei merg la export.

MEq
By MEq octombrie 20, 2015 10:00