ATP Trucks a lansat TRUSTON în România

MEq
By MEq septembrie 11, 2019 09:39

ATP Trucks a lansat TRUSTON în România

ATP Trucks Automobile, un producător nou de autovehicule de transport rutier în România, a anunțat lansarea primului său produs: TRUSTON. Echipat în variantele de basculantă şi betonieră, TRUSTON își propune să se impună, în primul rând, pe piața românească de vehicule comerciale de profil.

În versiunea Standard de echipare, TRUSTON vine cu: preinstalare camere, climatizare automată, volan multifuncţional, Cruise Control, senzori ploaie-lumină, cumputer de bord, scaun pneumatic pentru şofer, volan îmbrăcat în piele artificială, cabină mare cu pat şofer, suspensie pneumatică pentru cabină, sistem electronic de control al frânării (EBS), sistem antiblocare a roţilor în frânare (ABS), sistem electronic de control al stabililităţii (ESC), sistem electronic de control al tracțiunii (ASR). Gama de culori include: roşu, portocaliu, verde, albastru, gri, alb, sanidine.

“TRUSTON: îl definim ca pe un produs în care să te încrezi pentru afacerea ta. Puternic, robust, fiabil, simplu de manevrat, se transpune ca răspuns la nevoia de dezvoltare continuă a ATP Group. Prin ATP Trucks Automobile, ATP Group ajunge la un nivel superior. Avem propriul produs finit bazându-ne pe o experienţă integrată raportată la piaţa de automotive, reţeaua de service-uri autorizate şi cea de distribuţie auto”, a declarat Mircea Cirţ, CEO&President ATP Group.

“Prezenţa noastră de peste 20 de ani pe piaţa de profil ne-a dat acces la o foarte bună cunoaștere a dorințelor, nevoilor şi exigențelor clienților noștri. Credem că TRUSTON se va impune pe piața românească prin calitățile sale, dar și prin poziționarea prețului competitiv. Capacitatea actuală de producţie este de 360 camioane pe an”, a mai adăugat dl. Cirţ.

TRUSTON vine echipat cu un motor de 430 CP (316 kW) și un cuplu maxim de 2060 Nm (1000 -1400). Cutia de viteze este ATP Truck – Fast, manuală, cu 16 trepte. Sistemul de suspensie prevede arcuri cu 11 foi pe față și 13 foi pe spate. Aşadar, TRUSTON este suficient de robust încât să permită transportul unor sarcini cu 33% mai mari decât era posibil până acum. Din punct de vedere constructiv, saşiul este unul foarte rezistent fiind susţinut de două profile C puse unul într-altul: unul de 7 mm și unul de 8 mm.

“În afacerea noastră avem acces la cei mai buni furnizori. Motoarele TRUSTON sunt Powered by Weichai. Weichai este nr. 1 mondial în vânzarea de motoare comerciale diesel de peste 6.000 cmc”, menţionează Mircea Cirţ.

“Regula spune: cu cât coeficientul de elasticitate este mai mare, cu atât zona de stabilitate este mai mare. TRUSTON are zona de stabilitate mare. Cuplul maxim al acestui motor începe de la 1.000 rot/min, asigurând o forţă mare pe o perioadă îndelungată fără a suprasolicita motorul”, a declarat ing. Mihai Ardelean, director de producţie, ATP Trucks Automobile.

Bena basculantei TRUSTON este confecționată din oțel Hardox de 8 mm, a cărei geometrie conferă rezistență sporită. Betoniera are o capacitate standard de 10 mc, angrenată cu componente Eaton, respectiv Bonfiglioli, de asemenea fabricată din oțel Hardox.

Cabina TRUSTON oferă un confort la standarde înalte, fiind orientată spre nevoile șoferului. În dotarea standard, cabina integrează scaun pneumatic pentru şofer şi pat, iar suspensia e pe perne de aer. Designul tabloului de bord este unul modern şi se remarcă prin claritatea și simplitatea instrumentelor, astfel că navigarea pentru executarea sarcinilor de lucru primează. Sistemul de diagnosticare semnalează eventualele defecţiuni, astfel încât acestea să poată fi remediate aplicat, direct pe problema indicată. Unitatea de entertainment vine cu touchscreen, display color, conectivitate USB, card reader SD, Bluetooth integrat, video player și comenzi pe volan.

Rezistența superioară a componentelor se traduce într-o durabilitate sporită a ansamblului şi costuri de mentenanţă reduse. TRUSTON intră pe piaţă cu o garanție de 2 ani.

Evenimentul de lansare TRUSTON a avut loc în data de 28 August, în Baia Mare. Primii trei clienţi care au contractat deja noul produs au putut testa în premieră autobasculantele TRUSTON. De altfel, toate cele 10 unitaţi – primele ieşite de pe linia de producţie – au putut fi văzute şi testate de către clienţii interesaţi.

MEq
By MEq septembrie 11, 2019 09:39