Atlas Copco lansează noua generație din linia de produse Mobile Miner

MEq
By MEq iulie 14, 2017 21:57

Atlas Copco lansează noua generație din linia de produse Mobile Miner

După mai mulți ani de cercetare și dezvoltare, Atlas Copco lansează noua linie de produse Mobile Miner. Aceste produse oferă un sistem continuu de excavare în rocă dură care permite rate mai rapide de avans, o programare mai ușoară și un mediu de lucru mai sigur decât metodele tradiționale. Noua generație Mobile Miner cuprinde în prezent trei modele diferite de produse.

„Suntem foarte încântați să lansăm noua familie de produse Mobile Miner; cu această tehnică revoluționară punem pe primul loc siguranța și exploatarea minieră continuă. Mobile Miner este următorul pas în evoluția excavării mecanice în rocă”, a declarat Mikael Ramström, director al Mechanical Rock Excavation la Atlas Copco.

Atlas Copco, lider în producerea de echipamente pentru industria minieră și de construcții, a dezvoltat linia de produse Mobile Miner din noua generație în strânsă colaborare cu corporațiile miniere globale, cu scopul de a avansa spre un sistem de exploatare continuu, având la bază excavarea mecanică a rocii. „Folosim o tehnică bine cunoscută, ”ambalată” într-un utilaj de dimensiuni reduse și flexibil. Suntem încrezători că va fi un succes care ar putea schimba industria minieră”, a mai spus Ramström.

Cea mai mare problemă în excavarea în rocă dură este aceea că este greu de spart mecanic. Folosirea metodei tradiționale de perforare și detonare este un proces lent. Mina trebuie evacuată înainte de explozie, iar în urma exploziei rezultă diferite gaze. Atunci când se folosește excavarea mecanică în rocă moale, piesele de tăiere se uzează rapid, ratele de avans sunt scăzute, iar consumul de energie este ridicat. Atlas Copco introduce în industria minieră tehnologia de tăiere cu discuri din oțel, o tehnologie folosită și dovedită în industria construcțiilor civile pentru o lungă perioadă de timp.

„Cu noua generație Mobile Miner, procesul de tăiere a rocilor este continuu și previzibil, ceea ce ușurează planificarea și programarea – un factor esențial în industria minieră pentru a deveni mai rentabil și mai previzibil în operațiunile lor”, a declarat Johnny Lyly, Global Product Manager pentru Mobile Miner la Atlas Copco.

Un aspect important al Mobile Miner este siguranța operatorilor. Mobile Miner produce mai puține daune în rocile din jur și reduce riscul de prăbușire a pământului. De asemenea, datorită controlului automatizat și de la distanță, operatorii pot sta departe de zonele periculoase ale minei. Astfel, acest tip de inovare și modernizare îmbunătățește atât siguranța, cât și performanța pe termen lung a unei mine.

MEq
By MEq iulie 14, 2017 21:57