Îmbinarea inteligentă a materialelor face posibilă o sarcină mai mare pentru semiremorca basculabilă Kögel

MEq
By MEq septembrie 20, 2018 21:12

Îmbinarea inteligentă a materialelor face posibilă o sarcină mai mare pentru semiremorca basculabilă Kögel

Pentru industria construcțiilor, Kögel a adus la IAA 2018 noua semiremorcă basculabilă cu o sarcină mai mare, datorită extinderii modulare cu pereți laterali și oblon spate din aluminiu. Semiremorcile basculabile cu 2 și 3 axe, cu un volum de încărcare de 24 m³, vin în diferite grosimi ale pereților și oblonului din oțel, iar acum sunt disponibile și cu pereți laterali și oblon din aluminiu. Datorită tehnologiei inteligente de îmbinare, clienții Kögel pot solicita o semiremorcă alcatuită separat, cu diferite grosimi și materiale ale pereților și podelei, în funcție de industrie și cerințe, precum și de scopul dorit.

Semiremorca basculabilă cu trei axe, cu un volum de încărcare de 24 m³, expusă la IAA 2018 este versiunea cu podea de 4 mm grosime, din oțel Hardox 450, cu pereți laterali din foi de aluminiu super-rezistent la uzură de 5 mm, precum și perete spate din aluminiu de 7 mm grosime, foarte rezistent la uzură. Această combinație este ideală pentru transportul de materiale de construcții, precum piatra concasată sau agregatele.

Beneficiile unei bene de oțel cu perete spate batant și pereți laterali ușori față de una realizată în întregime din aluminiu este că nu necesită reparații intense ale podelei la fiecare doi sau trei ani din cauza uzurii. Acest amestec de materiale este o alegere inteligentă făcută de Kögel. În punctele expuse unui nivel ridicat de uzură se folosește oțel de înaltă calitate, iar la pereții laterali și peretele spate, care au parte de o abraziune mai redusă, se utilizează aluminiul, un material mai ușor. Comparativ cu o semiremorcă basculantă Kögel cu pereți laterali din oțel cu grosimea de 4 mm și perete spate din oțel de 5 mm, noile elemente laterale din aluminiu și peretele spate permit o economie de până la 430 kg din masa proprie.

Tot la IAA 2018 sunt prezentate și carcateristicile ei speciale, precum: cutia de unelte, pasarela de vizitare și control, prelata rulabilă, puntea liftantă, jante de aluminiu, rezervoare din aluminiu pentru aer și lumini de semnalizare laterale intermitente ce sporesc siguranța în trafic și previn accidentele în viraje. Nu în ultimul rand, tehnologia nano-ceramică și stratul de vopsea catodică, împreună cu un strat de vopsea UV, protejează împotriva coroziunii pe termen lung întregul cadru și bena semiremorcilor basculabile Kögel.

MEq
By MEq septembrie 20, 2018 21:12