Atlas Copco a lansat compresorul de aer X-Air⁺ 750-25

MEq
By MEq mai 2, 2024 08:58

Atlas Copco a lansat compresorul de aer X-Air⁺ 750-25

Story Highlights

  • Atlas Copco
  • compresor de aer portabil
  • compresor de aer Atlas Copco X-Air⁺ 750-25, din gama DrillAir

Related Articles

Atlas Copco a lansat o completare revoluţionară la gama sa de compresoare de aer portabile DrillAir: X-Air⁺ 750-25. Acest produs marchează un salt înainte în domeniul soluţiilor portabile de aer extrem de productive şi eficiente.

Cu un angajament neclintit pentru eficienţă, X-Air⁺ 750-25 are o eficienţă cu cel puţin 10% mai mare decât predecesorul său, asigurând un cost total de proprietate scăzut pentru clienţi şi o reducere notabilă a amprentei de carbon în întreaga gamă DrillAir.

Redefinirea standardelor în materie de soluţii de aer portabile pentru foraj
X-Air⁺ 750-25 anunţă o nouă eră a soluţiilor compacte de foraj la adâncime medie, fiind complet flexibil la presiuni cuprinse între 16 şi 25 bari şi un debit între 320 şi 350 litri pe secundă.

Având un motor Cummins de 6,7 litri, extrem de eficient, oferă rezistenţă şi putere la jumătate din dimensiunile şi greutatea predecesorului său, îmbunătăţind agilitatea şi versatilitatea.

În centrul performanţei unităţii se află tehnologia AirXpert, care asigură o eficienţă cu cel puţin 10% mai mare în comparaţie cu predecesorul său. Prin reglare automată, această tehnologie brevetată ajustează parametrii de funcţionare pe baza cerinţelor de flux în timp real, ceea ce duce la reduceri semnificative ale consumului de combustibil şi de energie şi la optimizarea operaţiunilor de foraj la adâncime medie.

Atlas Copco a lansat compresorul de aer X-Air⁺ 750-25Funcţia Dynamic Flow Boost optimizează suplimentar performanţa modelului X-Air⁺ 750-25, prin îmbunătăţirea debitelor pe durata celor mai solicitante etape de foraj, îmbunătăţind semnificativ spălarea şi reumplerea tijei burghiului. Această inovaţie asigură un proces mai rapid şi mai eficient de finalizare a puţurilor, fluidizând operaţiunile şi reducând semnificativ duratele de execuţie ale proiectelor.

O dovadă a impactului modelului X-Air⁺ 750-25 este experienţa unui client de valoare al Atlas Copco, și anume compania Baugrund Süd Gesellschaft für Geothermie GmbH (BGS). Cu sediul în Bad Wurzach, Germania, compania specializată în extracţia apei a avut posibilitatea de a testa un prototip al unităţii în toamna anului 2023, unde unitatea a fost instalată pe un şantier de construcţii de mari dimensiuni. În decurs de o lună, BGS a utilizat intens modelul X-Air⁺ 750-25 pentru aplicaţii care includ energia geotermală de suprafaţă şi construcţia unui sistem de sonde geotermale.

Faza de testare a evidenţiat eficienţa de combustibil excepţională a compresorului de aer portabil şi adecvarea acestuia la aplicaţiile de foraj geotermal. BGS a menţionat, ca avantaje cheie, consumul redus de combustibil şi, prin urmare, reducerea emisiilor de CO2 ale unităţii. În plus, compresorul iese în evidenţă datorită portabilităţii şi manevrabilităţii sale.

BGS a mai arătat că, în comparaţie cu alte alternative pe care echipa sa le-a avut la dispoziţie pe parcursul procesului de testare, X-Air⁺ 750-25 s-a dovedit a fi cea mai bună alegere, ţinând cont de impactul asupra mediului, de aspectul tehnic şi serviciile furnizate de reţeaua de service Atlas Copco.

Creşterea eficienţei X-Air⁺ 750-25 cu control inteligent
Fiecare compresor de aer portabil este echipat cu un controler pentru optimizarea performanţei, iar de data aceasta, X-Air⁺ 750-25 se mândreşte cu o noutate absolută: Xc2004. Cu o interfaţă intuitivă, design durabil, putere de calcul avansată şi conectivitate îmbunătăţită, Xc2004 oferă clienţilor noştri o eficienţă fără egal.

Soluţii centrate pe client pentru diverse aplicaţii
Acest model X-Air⁺ este adaptat pentru o gamă largă de sectoare de activitate, oferind soluţii robuste şi eficiente pentru construcţii, minerit şi energie. În plus, funcţionarea silenţioasă a compresorului, fiabilitatea, costurile reduse de întreţinere şi uşurinţa logistică datorită greutăţii semnificativ reduse, simplifică transportul şi reduc costurile de depozitare pentru proprietarii de flote Atlas Copco. Capacităţile sale îmbunătăţite se convertesc în beneficii directe pentru clienţi, inclusiv costuri operaţionale reduse, viteze de foraj îmbunătăţite şi un impact redus asupra mediului.

„Suntem decişi să accelerăm progresul industrial către un viitor mai eficient din punct de vedere energetic. Acest model nou reprezintă angajamentul nostru faţă de inovaţie şi protecţia mediului. De asemenea, reprezintă promisiunea noastră de a oferi soluţii benefice pentru clienţii noştri şi pentru planetă”, a spus Leslie Van Mulders , Manager de marketing de produs Large Air la Atlas Copco, divizia Portable Air

MEq
By MEq mai 2, 2024 08:58