Aquajet a introdus revoluționarul robot pentru hidrodemolare Aqua Cutter 750V

MEq
By MEq februarie 22, 2022 17:24

Aquajet a introdus revoluționarul robot pentru hidrodemolare Aqua Cutter 750V

Aquajet, liderul global în proiectarea și fabricarea tehnologiei Hydrodemolition, a lansat anul acesta, la World of Concrete 2022, cel mai nou robot pentru hidrodemolare – Aqua Cutter 750V. Noul model introduce oscilația revoluționară Infinity, brevetată Aquajet, care mișcă jetul de apă într-un model infinit – sau în formă de 8 –, îndepărtând mai mult beton la o singură trecere și reducând în același timp umbrirea, eliminând riscul de perforare a țevilor și oferind o suprafață de lipire ideală. Modelul 750V dispune, de asemenea, de sistemul de control Evolution 3.0 de nouă generație, care include funcții noi, inclusiv capacitatea de a calcula automat setările optime pentru mișcarea lăncii, pentru o mai mare precizie și eficiență. La fel ca toți roboții Aqua Cutter, 750V curăță fierul beton fără a provoca microfracturi. De asemenea, menține o excepțională rază orizontală, verticală și deasupra, făcându acest utilaj potrivit pentru o mare varietate de sarcini de îndepărtare a betonului (renovarea și repararea podurilor și drumurilor).

„Aquajet a fost întotdeauna în fruntea inovației tehnologiei de hidrodemolare”, a declarat Roger Simonsson, director general Aquajet. „Oscilația infinită este noua evoluție tehnologică și schimbă modul în termeni de productivitate. În următorii ani, o vom vedea înlocuind lăncile rotative și unelte similare pentru a deveni noul standard al industriei. Aqua Cutter 750V reprezintă un progres semnificativ pentru sectorul Hydrodemolition.”

Noul utilaj permite mișcarea constantă a lăncii într-un model infinit – sau în formă de 8 –, spre deosebire de modelul standard care are fluctuații naturale de viteză. Mișcarea continuă a tiparului infinit permite ca 750V să îndepărteze mai mult material într-o singură trecere (reducând semnificativ umbrirea și făcând inutilă urmărirea în modul manual). Mișcarea constantă crește, de asemenea, efectul de săpare și practic elimină perforările din țevile îngropate. Un alt avantaj este zgomotul constant scăzut, care este mai puțin perturbator în zonele urbane și în alte medii sensibile.

Aqua Cutter 750V împarte câteva asemănări cu sistemul inovator Ergo de la Aquajet. Capul infinity are role tensionate cu arc în stil Ergo și conexiune rapidă la grinda rolei. De asemenea, folosește senzori, ceea ce înseamnă că se reglează automat la atingerea unui buton. Cu o lățime mai mare a rolei și un nou cadru de bază triangulat pentru o stabilitate îmbunătățită, capul de putere infinity asigură precizie.

Ca parte a designului revoluționar, Aqua Cutter 750V include și o versiune îmbunătățită a sistemului de control Evolution. Lansat pentru prima dată în 2004, acest sistem de control dispune de sistemul brevetat Equal Distance System (EDS) de la Aquajet și are capacitatea de a tăia forme și de a îndepărta betonul la diferite adâncimi în aceeași trecere. Noua versiune își mărește și mai mult performanța cu un meniu ce calculează automat setările optime pentru operator. Acest lucru nu numai că maximizează productivitatea, dar și previne calculele greșite din ajustările manuale.

O altă caracteristică cheie este pornirea și oprirea de la distanță a motorului diesel, din radiocomandă. În plus, dacă pentru o anumită perioadă de timp nu există activitate, utilajul se va opri automat, economisind energia bateriei.

Sistemul de control Evolution 3.0 folosește o lumină în diferite culori pentru a indica starea utilajului. Acest lucru permite operatorilor să vadă cu ușurință când utilajul funcționează corect, când are nevoie de atenție și când funcțiile automate sau motorul s-au oprit.

750V atinge, de asemenea, un nou nivel de performanță cu motorul de precizie Aquajet. Această tehnologie asigură mișcări hidraulice extrem de precise, eliminând inconsecvențele care compromit rezultatul. În modul automat, lancea robotului are un control ridicat și menține întotdeauna jetul de apă în poziția ideală.

Cu un tren de rulare pe șenile complet nou, 750V se deplasează ușor. Mișcarea fină mărește durata de exploatare prin eliminarea salturilor care pot compromite componentele; totodată, îmbunătățește precizia distanței duzei față de suprafață, îmbunătățind și mai mult precizia.

750V este compatibil cu linia de accesorii Aquajet, inclusiv rotolancea, capul circular de putere și coloana Aqua. Este, de asemenea, compatibil cu pompa de înaltă presiune Aquajet Ecosilence, care furnizează apă pentru a funcționarea utilajului și oferă o opțiune rentabilă pentru transport și depozitare. Containerul izolat (lung de 20 feet), construit special, include pompa, motorul diesel de mare capacitate și sistemul de control, dar și o zonă de depozitare pentru robot și accesorii.

MEq
By MEq februarie 22, 2022 17:24