Anvelope BKT pentru operații de recycling

MEq
By MEq iulie 5, 2017 19:50

Anvelope BKT pentru operații de recycling

BKT a pus la punct nu mai puțin de patru anvelope pentru echiparea încărcătoarelor și a utilajelor de manipulare a materialelor din domeniul „recycling”. Dintre acestea, se remarcă noul model BK-Loader 53, cu o rezistență excelentă și o stabilitate mare.

În prezent, dintre cei mai buni producători mondiali de anvelope Off-Highway, BKT a știut să facă față și situațiilor mai dificile din sectorul recycling prin produse specializate, destinate încărcătoarelor și utilajelor de manipulare. Acest sector și operațiile conexe reprezintă un domeniu particular, dar și interesant din punct de vedere al anvelopelor care sunt supuse unor încercări grele și nu trebuie doar să respecte cerințele de rezistență și durabilitate, ci trebuie și să confere stabilitate utilajului, precum și un nivel de confort pentru operator.

În centrele de depozitare a materialelor, este esențial ca utilajele folosite să fie ușor manevrabile și robuste. În această aplicație, la fel ca în toate celelalte, anvelopa este un element cheie pentru a valorifica la maximum funcționarea utilajului, pentru a-i permite să lucreze și în spații restrânse, cu un raport adecvat între viteză și productivitate, ținând, de asemenea, cont de buget, cu atenție sporită la economiile de timp și carburant.

BKT a făcut față și acestei provocări și a ținut cont de toate detaliile acestor factori pentru a realiza produsele BK-Loader 53, Earthmax SR 43, Earthmax SR 53 și Earthmax SR 55, specifice pentru operațiile de manipulare a materialelor pe suprafețe mai dificile, pretându-se în special pentru locațiile destinate eliminării și reciclării materialelor.

BK-Loader 53 este o anvelopă cu centuri din aramidă, proiectată special pentru a echipa încărcătoarele folosite în aplicații industriale. Este specializată în operații de recycling, un domeniu în care se potrivește perfect datorită desenului special al benzii de rulare, care asigură o stabilitate laterală optimă și datorită benzii de rulare foarte adânci, care garantează o rezistență extraordinară la uzură, tăiere și perforare. BK-Loader 53 se remarcă, de asemenea, prin proprietățile excepționale de autocurățare, precum și prin aderența și tracțiunea excelente atât pe suprafețe ude, cât și uscate. Noutatea BKT este disponibilă în dimensiunea 405/70 R 20.

Earthmax SR 43 este o anvelopă radială optimă pentru activitățile de încărcare și transport de materiale în centrele de depozitare, colectare și reciclare, în cariere, în mine la exterior și pe șantiere de demolări. Rezistența mare și ciclul de viață extins sunt caracteristicile sale distinctive, datorită părții laterale ranforsate. De asemenea, desenul unic al benzii de rulare garantează tracțiune și stabilitate superioare, în timp ce importantele proprietăți de autocurățare asigură evacuarea rapidă a detritusului – o problemă frecventă în operațiile de recycling – evitând eventuala perforare cu oprirea ulterioară a utilajului. Earthmax SR 43 este disponibil pe piață în dimensiunea 29.5 R 29.

Binecunoscutele modele Earthmax SR 53 și Earthmax SR 55 combină perfect toate calitățile necesare pentru operațiile de recycling. Primul este deosebit de indicat pentru echipamentele de tip loader și dozer folosite în situații extreme, cum ar fi, spre exemplu, terenurile aspre și stâncoase din mine sau suprafețele din industriile sectorului de reciclare a materialelor. Adâncimea benzii de rulare din clasa L-5 reduce semnificativ uzura anvelopei, prezentând, de asemenea, excelente proprietăți de autocurățare. În sfârșit, amestecul său special oferă un plus de rezistență la tăieturi și supraîncălzire. Earthmax SR 53 este disponibil în cinci dimensiuni 17.5 R 25, 20.5 R 25, 23.5 R 25, 26.5 R 25 și 29.5 R 25.

Tot pentru cele mai dificile sarcini și pentru provocările cele mai mari din domeniul recycling, BKT a proiectat Earthmax SR 55, sinonim cu forța și robustețea. Adâncimea superioară și suprafața netedă a benzii de rulare din clasa L5-S pot face față unor niveluri maxime de productivitate, cu timpi de inactivitate a utilajului într-adevăr minimi. Stabil, sigur și confortabil la rulare, se pretează în special pentru echipamentele de tip loader destinate condițiilor dificile de încărcare și nivelare. Anvelopa este disponibilă în prezent în șase dimensiuni diferite: 12.00 R 24, 17.5 R 25, 18.00 R 25, 26.5 R 25, 29.5 R 25 și 29.5 R 29.

MEq
By MEq iulie 5, 2017 19:50