Anglo American a prezentat un prototip de camion minier alimentat cu hidrogen

MEq
By MEq mai 10, 2022 14:17

Anglo American a prezentat un prototip de camion minier alimentat cu hidrogen

Story Highlights

  • Anglo American
  • camion minier alimentat cu hidrogen
  • nuGen Zero Emission Haulage Solution (ZEHS)
  • nuGen
  • FutureSmart Mining
  • emisii zero
  • pile de combustie cu hidrogen
  • hydrogen-battery
  • Platinum Group Metals (PGMs)
  • hydrogen-powered mine haul truck

Related Articles

Anglo American a dezvăluit un prototip al celui mai mare camion minier din lume alimentat cu hidrogen, proiectat să opereze zi cu zi în condiții de exploatare, în mina Mogalakwena (Platinum Group Metals) din Africa de Sud.

Camionul hibrid „hydrogen-battery” de 2 MW – ce dezvoltă o putere mai mare decât predecesorul său diesel și e capabil să transporte o sarcină utilă de 290 t – face parte din soluția de transport cu emisii zero (ZEHS) nuGen propusă de Anglo American. nuGen oferă un sistem de hidrogen verde complet integrat, ce constă dintr-un sistem de producție, alimentare și transport, folosind hidrogen verde (green hydrogen).

nuGen face parte din FutureSmart Mining – abordarea Anglo American condusă de inovație pentru o exploatare minieră sustenabilă (care reunește tehnologia și digitalizarea pentru a genera rezultate sustenabile, inclusiv angajamentul companiei față de o amprentă neutră de carbon în operațiunile sale până în 2040.

Duncan Wanblad, directorul executiv al Anglo American, a declarat: „nuGen este o demonstrație tangibilă a programului nostru FutureSmart Mining care schimbă viitorul industriei noastre. Având în vedere că emisiile diesel din flota noastră de camioane de transport reprezintă aproximativ 10-15% din emisiile noastre totale Scope 1, acesta este un pas important pe calea către operațiuni neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, până în 2040. Industria minieră are un rol considerabil în decarbonizare, atât prin amprenta proprie a emisiilor, cât și prin metalele și mineralele pe care le produce, care sunt esențiale pentru energia cu emisii scăzute de carbon și pentru sistemele de transport.”

„În următorii câțiva ani, ne propunem să transformăm sau să înlocuim flota noastră actuală de camioane cu motoare diesel cu acest sistem de transport cu emisii zero, alimentat cu hidrogen verde. Dacă acest pilot are succes, am putea elimina până la 80% din emisiile diesel din exploatările noastre de suprafață prin folosirea acestei tehnologii în flota noastră globală”, a completat acesta.

Tony O’Neill, Director Tehnic Anglo American, a comentat: „Suntem incredibil de mândri de ceea ce echipa noastră, care lucrează cu parteneri experți, a realizat în mai puțin de trei ani. Aceasta este cu adevărat o inovație de clasă mondială și vorbește despre viziunea noastră tehnică și hotărârea de a oferi un viitor mai curat și mai inteligent pentru minerit.”

Proiectul pilot nuGen Zero Emission Haulage Solution este un camion de transport minier de ultra-clasă, alimentat cu hidrogen. Este un proiect ambițios care marchează pentru prima dată conversia unui camion de această dimensiune și capacitate de încărcare (camion de 220 t cu o capacitate de încărcare de 290 t = o masă totală încărcată de 510 t) pentru a funcționa pe bază de hidrogen, produs într-o combinație hibridă împreună cu o baterie.

Camionul nuGen este o conversie a unui vehicul cu motor diesel. Camionul folosește o soluție hibridă de pile de combustie cu hidrogen care asigură aproximativ jumătate din putere, cealaltă jumătate fiind furnizată de un pachet de baterii, pentru a permite recuperarea energiei la frânare.

Pila de combustie este alimentată cu hidrogen din rezervor, care se amestecă, într-o reacție chimică, cu oxigenul, pentru a rezulta apă, folosind un catalizator de platină. Astfel se generează energie electrică, folosită pentru a propulsa motoarele care antrenează roțile. Singura emisie a vehiculului sunt vaporii de apă.

Bateria hibridă de 2 megawați/sistemul cu pile de combustie pe bază de hidrogen, care înlocuiesc motorul diesel, au fost proiectate de Anglo American și First Mode, în Seattle, SUA.

MEq
By MEq mai 10, 2022 14:17