Excavatorul minier Komatsu PC4000-11: emisii zero cu performanță ridicată

MEq
By MEq octombrie 13, 2022 14:17

Excavatorul minier Komatsu PC4000-11: emisii zero cu performanță ridicată

Story Highlights

  • Komatsu
  • Komatsu PC4000-11
  • excavator minier Komatsu
  • excavator minier cu actionare electrica
  • mining
  • electric drive excavator
  • zero emission

Related Articles

Komatsu este unul dintre cei mai mari producători de utilaje miniere din lume. Gama sa extinsă de produse include basculante rigide, buldozere, încărcătoare frontale, excavatoare cu cabluri și excavatoare hidraulice pentru industria minieră. Cu noul PC4000-11 cu acționare electrică, Komatsu își etalează cunoștințele fundamentale și experiența în dezvoltarea, fabricarea și întreținerea excavatoarelor hidraulice acționate electric.

Komatsu Germany Mining a construit primul excavator minier hidraulic acționat de un motor electric, la începutul anilor 1980. Acum, 40 de ani mai târziu, Komatsu are deja livrate peste 250 de excavatoare hidraulice acționate electric în întreaga lume. Cu peste 7 milioane de ore de operare, Komatsu este una dintre companiile cele mai experimentate și de succes ce dezvoltă, produc și întrețin acest tip de utilaje. Avantajul unic al excavatorului hidraulic cu acționare electrică are costuri reduse de exploatare, datorită eliminării costurilor cu motorina și faptului că nu trebuie să respecte nicio reglementare privind emisiile.

Accesul și întreținerea sunt îmbunătățite de noile scări de acces la 45°. Acest lucru oferă personalului de operare și întreținere un acces mai ușor și mai sigur. Scările până la nivelul compartimentului motor al utilajului, precum și mai sus, până la cabină sunt acum simplificate.

Cele trei ieșiri de urgență (pe două laturi ale utilajului și o trapă de urgență din compartimentul motor) asigură cele mai înalte standarde de siguranță pentru operatorul utilajului. Atât pe partea cabinei, cât și pe partea opusă a compartimentului motor se află o scară rabatabilă din două bucăți, cu trepte anti-alunecare.

Sisteme de monitorizare și control
Upgrade-ul la sistemul KOMTRAX Plus este o funcție Komatsu fiabilă și dovedită, ce oferă informații în timp real despre starea de funcționare a utilajului. KOMTRAX Plus monitorizează toate datele direct în cabina operatorului, pentru o manipulare rapidă și eficientă a încărcăturilor. Pe lângă aceasta, noul sistem electric simplificat este acum standard. Controlerele Komatsu reduc nodurile și oferă redundanță în sistemul electric, pentru mai multă eficiență în carieră.

Un alt reper al acestui utilaj este controlul mult îmbunătățit, care se bazează pe un sistem redundant CAN-Bus în combinație cu un controler Komatsu. Controlerul personalizat, care funcționează împreună cu pompele hidraulice și motorul Komatsu, oferă performanță și fiabilitate optime. În plus, sistemul redundant CAN-Bus este un punct important al conceptului de siguranță al utilajului. Prin conformarea cu directiva europeana a utilajelor mașinile, Komatsu poate garanta standard cel mai înalt nivel de siguranță.

Funcții speciale – KomVision & Payload Management
Pentru o operare mai sigură a utilajului, KomVision oferă o vedere panoramică de 360°. Un monitor din cabina operatorului afișează o imagine completă a excavatorului și a împrejurimilor sale. În plus, de pe un panou tactil de 10 inch, operatorul poate selecta una dintre camere pentru o vizualizare detaliată a zonei necesare.

Argus PLM este contorul de sarcină utilă (Payload Meter) – un instrument de măsurare pentru a identifica sarcina utilă din cupă. Odată ce operatorul poate vedea greadul de umplere al cupei, numărul de treceri necesare per camion poate fi redus, ceea ce înseamnă o încărcare mai eficientă și mai rapidă. În viitor, sistemul va fi standard. În prezent este disponibil ca Argus ready (opțional), ca sistem integrat (adică un sistem de sarcină util complet implementat în sistemul de control și monitorizare al utilajului).

MEq
By MEq octombrie 13, 2022 14:17