Renault Trucks produce primul său camion complet electric destinat aprovizionării pe șantiere

MEq
By MEq martie 5, 2021 16:54

Renault Trucks produce primul său camion complet electric destinat aprovizionării pe șantiere

După ce a lansat o gamă extinsă de camioane electrice pentru distribuție, Renault Trucks își continuă tranziția către transportul cu emisii zero și produce primul său camion electric destinat aprovizionării șantierelor. Primul camion D Wide Z.E. prevăzut cu benă basculabilă și macara va fi livrat către Grupul Noblet.

Renault Trucks și Grupul Noblet fac un pas important către transportul cu zero emisii. Producătorul de camioane este pregătit să livreze un model 6×2 D Wide Z.E de 26 tone cu punte spate directoare, benă basculabilă și macara. Acest vehicul complet electric este echipat cu un pachet de patru baterii de 66 kWh.

Datorită nivelului redus de zgomot și absenței emisiilor de noxe, Renault Trucks D Wide Z.E. este perfect potrivit pentru aprovizionarea șantierelor, în special în mediile urbane și periurbane.

Pe șantierele de construcții, macaralele și benele basculabile – care, de regula, necesită menținerea motorului în funcțiune – vor fi acționate acum fără emisii de CO2 sau zgomot. Confortul lucrătorilor și calitatea vieții locuitorilor vor fi astfel îmbunătățite semnificativ. Utilizarea camioanelor electrice pe șantiere elimină una dintre problemele utilizării în condiții off-road – ridicarea prafului –, fără a necesita instalarea unui sistem de evacuare vertical.

Pentru aprovizionarea șantierelor, aceste vehiculele Renault Trucks din gama Z.E. îndeplinesc cerințele de mediu ale zonelor urbane cu trafic restricționat.
Prin sloganul „zero emissions in use”, Noblet (companie de închiriere a utilajelor și vehiculelor pentru șantier) tocmai aceasta încearcă să obțină.

Grupul Noblet a optat pentru un camion D Wide Z.E. echipat cu patru baterii de 66 kWh, care pot fi reîncărcate în mai puțin de 10 ore de la o priză de 22 kW și în mai puțin de 2 ore în regim de încărcare rapidă (150 kW). De exemplu, o reîncărcare parțială de o oră (22 kW) va oferi o autonomie suplimentară de 15-20 km, făcând din electricitate tehnologia ideală pentru utilizarea urbană.

MEq
By MEq martie 5, 2021 16:54