Inovație de ultimă oră PERI pentru procedurile de cofrare a plăcilor

MEq
By MEq martie 2, 2020 16:51

Inovație de ultimă oră PERI pentru procedurile de cofrare a plăcilor

Cerințele de siguranță impuse procedurilor de cofrare a plăcilor devin o problemă din ce în ce mai semnificativă. Pentru producătorul german de cofraje și schele PERI, siguranța în timpul lucrului este prioritatea nr. 1. Recent, PERI a prezentat sistemul de cofraje cu panou mare SKYMAX, o solutie inovatoare pentru sistemele de cofraj. Inovatorul principiu crește semnificativ nivelul de siguranță pentru utilizatori și îmbunătățește gradul de eficiență economică.

Soluția, care face posibilă efectuarea procedurilor de cofrare a plăcilor dintr-o poziție sigură la nivelul inferior, se remarcă printr-o greutate scăzută și datorită flexibilității tehnice și economice ridicate. Ca atare, sistemul SKYMAX este comercializat sub forma unui kit format din componente compatibile din diverse materiale. SKYMAX va oferi clienților modalități complet noi și flexibile de adaptare a soluției cofrajului la cerințe unice. Panourile, capetele de asistență și alte componente ale sistemului pot fi combinate în mai multe moduri diferite. În viitor, va fi posibilă și asamblarea panourilor SKYMAX pe șantier, folosind echipamente de siguranță pentru a produce mese mari de plăci. Mai mult, va fi posibilă atașarea directă a panourilor suplimentare la masa plăcii SKYMAX și extinderea flexibilă a sistemului de cofraj. Astfel, cofrajul pentru plăci oferă un grad ridicat de eficiență economică pe șantier și este deosebit de sigur.

Rezistent în timp și rentabil
Capacitatea efectuării procedurii de cofrare a plăcilor de la nivelul inferior face din SKYMAX o investiție în viitor. Dintr-o poziție sigură pe suprafața de instalare, panourile sunt alimentate prin orificiile de ghidare brevetate, care prezintă dinți de prindere și capete care sunt fixate automat și nu pot fi ridicate. Acest lucru reduce cantitatea de muncă și nivelul de efort implicat și crește semnificativ nivelul de siguranță pe șantier. Componentele adiționale ale sistemului, cum ar fi cadrele de coloană și grinzile de reglare dublă, permit urcarea în siguranță și ușor pe suprafețele de îmbinare.

Cea mai nouă generație a tehnologiei RFID
Prin instalarea standard a transmițătoarelor RFID cu frecvență dublă în fiecare sistem SKYMAX, PERI s-a asigurat că SKYMAX este echipat optim pentru viitor. Această tehnologie permite clienților să detecteze și să identifice clar panourile SKYMAX de la distanțe semnificative și în masă folosind un scaner. Astfel, nu doar informațiile specifice privind componentele și instrucțiunile de asamblare pot fi regăsite digital folosind un smartphone convențional compatibil NFC și aplicația PERI Material Scan datorită acestei etichete RFID speciale, procesele logistice putând fi, de asemenea, optimizate în conformitate cu principiul track & trace.

Număr redus de componente ale sistemului și funcționalitate explicativă
Lucrul cu sistemul SKYMAX este remarcabil de simplu datorită numărului redus de componente diferite ale sistemului. Sistemul de combinare a panourilor și capetelor este autoexplicativ. Ca atare, procesul de asamblare poate fi învățat fără a fi nevoie de o pregătire extinsă.

Pentru formarea operațiunilor este necesară doar un singur cap, deoarece acesta poate fi desfășurat flexibil în toate direcțiile, chiar și în zonele de margine și chiar dacă există o schimbare în direcția panourilor. Datorită geometriei bine gândite a panourilor, a capetelor de sprijin și a capetelor de coborâre, panourile pot fi susținute în orice poziție dată. Acest lucru face posibilă utilizarea SKYMAX într-o manieră flexibilă, simplă și economisind timp.

Cofrare rapidă
Utilizarea sistemului SKYMAX grăbește procesele de constructie din șantier. Grinda de bază permite începerea procesului cu ușurință și face cofrarea mai eficientă: pe lângă volumul de lucru redus la început, sunt necesare mai puține trepieduri pentru procesul de cofraj. Mai mult, nu mai este necesară parcurgerea procesului de nivelare a recuzitelor individuale. Utilizarea unui cap de coborâre reduce timpul de cofrare la minimum și facilitează decofrarea timpurie rapidă și parțială. Odată finalizat procesul de decofrare, panourile SKYMAX pot fi utilizate pentru secțiunea următoare împreună cu capetele. Acest lucru reduce necesarul de materiale în șantier și reduce costurile. Având în vedere faptul că doar doi lucrători sunt necesari pentru procesul de cofrare și decofrare, personalul necesar este, și el, redus la minimum.

Greutate redusă a componentelor
Panourile ușoare și mari pe bază de aluminiu și polimer utilizate în sistemul SKYMAX vor câștiga datorită greutății reduse, ceea ce reduce timpul și efortul necesare pentru procesul de instalare. Niciunul dintre elementele de cofraj nu cântărește peste 32 kg. Mai mult, mânerele laterale și longitudinale fac ca panourile să fie mai ușor și mai ergonomic de manipulat.

MEq
By MEq martie 2, 2020 16:51