Noua generaţie PUMI – pur şi simplu mai flexibilă

MEq
By MEq iunie 2, 2016 11:48

Noua generaţie PUMI – pur şi simplu mai flexibilă

La Bauma 2016, Putzmeister a prezentat noua generație de autopompe de beton cu mixer testate și dovedite: PUMI 25-4 și 28-4. Printre cele mai importante progrese se numără suportul unic Stepless, braţul de distribuţie din 4 segmente, noua pompă-S, controlul Ergonic 2.0 şi tehnologiile pentru costuri reduse de exploatare, precum și pentru emisiile de gaze și zgomot.

Pentru a contracara uzura, Putzmeister a stilizat designul mașinilor sale. Cadrul integral rezistent la torsiune și forma optimizată a mixerului asigură o distribuție consecventă a sarcinii pe osii, asigurând maşinii o durată de viaţă mai lungă și menţinând reduse costurile de exploatare. Noile PUMI se dovedesc a fi eco-friendly și economice graţie consumului mic în exploatare și reducerii emisiilor de gaze și de zgomot.
Suportul stepless permite o configurare flexibilă și sigură a mașinii. Sistemul de siguranță Putzmeister, ESC (Ergonic Setup Control), garantează un control permanent, în orice moment, prin interacțiunea dintre suport, mișcările brațului și funcția pompei. Pe lângă sprijinul deplin, maşina poate fi configurată cu un singur suport lateral.
Braţul de distribuţie din 4 segmente Z-fold oferă caracteristici de alunecare optimizate. Cinematica perfectă lărgește gama de lucru și previne „spațiul mort”. Acest lucru crește în mod eficient raza de operare. Diametrul de 125 mm al tuburilor asigură cantitatea necesară de beton.
Noua generaţie PUMI 25-4 și 28-4 sunt primele pompe de beton cu mixer montate pe saşiu de camion echipate cu control Ergonic 2.0. Acesta este un concept de operare dezvoltat special pentru mașini ce face operarea noilor PUMI intuitivă și, prin urmare, foarte simplă. Suportul mașinii este controlat de sistemul de siguranță Ergonic Setup Control (ESC). Intervalele de sprijin sunt afișate operatorului, minimizând astfel erorile de operare.

Design inovativ “Made by Putzmeister”
Modelele din ultima generaţie sunt uşor de recunoscut și prin aspectul lor modificat. Forma îmbunătăţită a mixerului de beton asigură o distribuție optimă a sarcinii pe osii. În plus, cadrul rezistent la torsiune se asigură că forțele sunt transferate în mod optim de la braț către cadru, şi mai departe conduse direct spre stabilizatori. Stabilitatea foarte bună și mișcările minime în timpul operațiunilor de pompare reduc uzura și costurile aferente.
Pompa cu piston-S, proiectat special pentru noile PUMI, este o altă dezvoltare inovatoare. Buncărul mare, accesul mai uşor la rezervorul de apă și datele performanțelor de top asigură o pompă de beton ideală pentru noile modele PUMI.
Emisiile de noxe și de zgomot sunt scăzute; la fel și consumul de motorină și de ulei hidraulic. Acest lucru este posibil datorită unui nou concept de acționare și pompei hidraulice mai mari. Astfel, mașina funcționează la turaţii mai mici ale motorului în timpul operării pompei. Noul concept de filtru, ce reduce semnificativ numărul de schimburi de ulei, este, de asemenea, eco-friendly.

MEq
By MEq iunie 2, 2016 11:48