4710D, cel mai nou tocător orizontal Peterson

MEq
By MEq aprilie 7, 2017 21:25

4710D, cel mai nou tocător orizontal Peterson

Tocătorul orizontal Peterson 4710D este conceput pentru volume mari, pentru exigențe ridicate ale produsului finit. Utilajul este acţionat de un motor Caterpillar C18 Tier 4, cu o putere nominală de 755 hp (563 kW), însă este disponibil şi în versiunea de echipare cu motor Tier 2, de 765 hp (570 kW). 4710D a fost lansat în martie, la Conexpo 2017.

„Tocătorul orizontal de talie medie 4710D întregeşte gama D ce cuprinde patru modele cu motoare Tier 4 şi caracteristici de top. Seria 47 a avut cele mai populare modele Peterson încă de când au fost introduse prima dată, în 2004. Performanţele ridicate şi masa redusă sub 37.000 t fac modelul 4710D foarte popular în rândul contractorilor de lucrări pentru curăţarea terenurilor, precum şi în operaţiuni medii de obţinere de mulci şi compost”, a afirmat Larry Cumming, preşedinte al Peterson.

Cu o gardă la sol de 46 cm, acest model este potrivit în special pentru operaţiuni de curăţare a terenurilor sau în alte aplicaţii în care se cere mobilitate. Procesul de tocare (mărunţire) în trei etape, cu un rotor întors și un grilaj mare, permite tocătorului 4710D să producă materiale la specificaţiile cerute. Schimbarea rapidă a sistemului cu site multiple face ușoară personalizarea configurațiilor de site pentru a produce o mare varietate de material finit. Sitele sunt îndepărtate printr-o ușă de acces de pe peretele lateral.

Tocătorul 4710D dispune de sistemul adaptiv de control al Peterson (Adaptive Control System) care controlează toate componentele sistemului de alimentare pentru a optimiza productivitatea. Acest sistem monitorizează încărcătura pentru măcinare și variază viteza sistemului de alimentare pentru a menține motorul în parametrii superiori ai curbei de putere. Acesta accelerează automat sistemul de alimentare atunci când sarcina motorului este uşoară, încetinește atunci când sarcina este mare şi inversează sensul în cazul în care scade turația motorului. Monitorizează chiar și temperatura motorului și variază turația ventilatorului de răcire pentru a reduce consumul de energie și consumul de combustibil.

Tocătorul orizontal Peterson 4710D beneficiază, de asemenea, de tehnologia Peterson+, o nouă funcţie de monitorizare de la distanţă ce oferă proprietarilor utilajului acces în timp real la datele maşinii, precum performanţele şi localizarea.

MEq
By MEq aprilie 7, 2017 21:25