Yanmar preia pachetul majoritar din compania olandeză de tehnologie a bateriilor ELEO

MEq
By MEq aprilie 4, 2022 15:30

Yanmar preia pachetul majoritar din compania olandeză de tehnologie a bateriilor ELEO

Story Highlights

  • Yanmar
  • ELEO
  • sisteme de baterii
  • Tanmar Holdings, Yanmar Europe, Eleo Technologies, electrificare, utilaje electrice pe baterii

Related Articles

Yanmar Holdings Co., Ltd., companie multinațională cu sediul central în Osaka, Japonia, a anunțat astăzi oficial că a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din ELEO Technologies BV – companie tehnologică de dezvoltare a sistemelor de baterii, cu sediul în Helmond, Olanda. Prin integrarea tehnologiei avansate, scalabile și modulare a bateriilor de la ELEO, Yanmar își va spori capacitățile de propulsie electrificată cu soluții versatile, personalizate pentru aplicații off-road.

„Suntem încântați să colaborăm cu Yanmar”, a spus co-fondatorul ELEO, Bas Verkaik. „Poziția de lider a lui Yanmar, reputația de brand premium, rețeaua globală și experiența de zeci de ani în aplicații off-road, împreună cu sistemele avansate de baterii modulare ale ELEO sunt o potrivire perfectă pentru a accelera adoptarea soluțiilor de propulsie electrificată la nivel mondial.”

Prin filiala sa Yanmar Europe B.V., Yanmar a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din ELEO, printr-o serie de tranzacții conexe. Condițiile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite.

După ce s-a alăturat Grupului Yanmar ca parte a Yanmar Power Technology Co., Ltd., ELEO va continua să opereze ca entitate de sine stătătoare, sub propriul său brand, în locația sa actuală din Helmond, Țările de Jos. Fondatorii ELEO, Bas Verkaik, Jeroen Bleker și Bram van Diggelen, vor continua consolidarea tehnologiei companiei și accelerarea creșterii business-ului. Fondatorilor li se vor alătura directori-cheie din partea Yanmar pentru a forma consiliul de administrație al companiei.

„Yanmar se angajează să furnizeze soluții de propulsie electrică care să permită clienților noștri să adopte o tehnologie cu emisii zero, fără a compromite productivitatea”, a declarat Tomohisa Tao, președintele Yanmar Power Technology. „Investiția în ELEO ne oferă oportunitatea de a adopta o tehnologie extrem de inovatoare, care a fost concepută pentru condițiile dificile în care lucrează utilizatorii noștri finali. Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa ELEO pe proiectele lor de produs și să folosim expertiza și prezența noastră globală pentru a-i sprijini în creșterea lor, în atingerea unui viitor sustenabil”.

MEq
By MEq aprilie 4, 2022 15:30