Volvo CE își lansează propria gamă de camioane rigide

MEq
By MEq ianuarie 11, 2018 19:53

Volvo CE își lansează propria gamă de camioane rigide

Story Highlights

  • Volvo CE intra pe piața camioanelor cu șasiu rigid cu o gamă completă sub marca Volvo
  • Dezvoltarea noii game de patru modele s-a bazat foarte mult pe expertiza riguroasă a camioanelor rigide ale subsidiarei Terex Trucks
  • Ca urmare a lansării camioanelor rigide sub marca Volvo, producția de camioane rigide Terex Trucks va înceta, în timp
  • Camioanele articulate Terex Trucks vor continua să fie proiectate, construite și dezvoltate la sediul din Motherwell

Related Articles

Volvo CE și-a propus să intre pe piața camioanelor cu șasiu rigid cu o gamă completă sub marca Volvo. Folosindu-se de expertiza companiei din Motherwell, Scoția (n.r. Terex Trucks), gama cuprinde patru modele, începând cu R45D de 45 t și extinzându-se până la vârful de gamă, R100E, de 100 t.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că va intra pe piața camioanelor rigide cu mașini sub propria sa marcă Volvo, în al doilea trimestru al lui 2018. Dezvoltarea noii game de patru modele s-a bazat foarte mult pe expertiza riguroasă a camioanelor rigide ale subsidiarei Terex Trucks, împreună cu puterea tehnologică a grupului Volvo. Gama, care va fi lansată inițial pe piețele mai puțin reglementate, cuprinde modelele: R45D de 45 t, R60D de 60 t, R70D de 72 t și R100E de 100 t.

R100E din Seria E este un camion rigid Volvo CE complet nou de 100 t care combină o multitudine de caracteristici cu componente dovedite, noi tehnologii și un nou design remarcabil – toate oferind o soluție productivă și eficientă în ce privește costurile, pentru a satisface nevoile clienților actuali din sectorul minier și de carieră.

Tehnologie aprofundată
Având la bază seria actuală și dovedită TR de la Terex Trucks, dezvoltarea camioanelor rigide Volvo R45D, R60D și R70D seria D vine ca un review tehnologic aprofundat, asigurându-se că mașinile îndeplinesc standardele așteptate de la produsele Volvo în piețe și segmente lor țintă. Îmbunătățirile includ sisteme de siguranță și o vizibilitate mai bună, împreună cu asistența tehnică și branding Volvo.
Ca urmare a lansării camioanelor rigide sub marca Volvo, producția de camioane rigide Terex Trucks va înceta, în timp.

„Achiziționarea Terex Trucks în 2014 a fost o decizie strategică ce a permis companiei Volvo să ofere clienților o opțiune de transport pe șasiu rigid”, spune Thomas Bitter, vicepreședinte senior de marketing și portofoliu de produs (MaPP) la Volvo CE. „De atunci, am căutat să proiectăm un camion rigid complet nou, care să se bazeze pe moștenirea de 84 de ani a Terex Trucks, încorporând totodată tehnologia de vârf și valorile de bază ale Volvo CE în ceea ce privește calitatea, siguranța și protecția mediului. Astăzi trecem la etapa următoare, iar noile mașini Volvo, în special R100E din seria E, sunt rezultatul acestei lucrări. Suntem încrezători că vor impresiona clienții care lucrează în segmentele minier și de exploatare.”

Noi mașini în centrul atenției
Noul model R100E a fost proiectat pentru a satisface cerințele clienților pentru un camion rigid, care oferă performanțe și productivitate ridicate, costuri totale de exploatare reduse, este ușor de întreținut și asigură confort operatorului. Datorită capacităților sale ridicate și vitezelor de transport, noului șasiu în formă de V, hidraulicii eficiente, sistemelor inteligente de monitorizare și mediului de operare, R100E va ajuta clienții să transporte mai mult material într-un timp mai scurt.

„Basculantele rigide Terex Trucks sunt recunoscute pentru performanțe bune în condiții dificile, în același timp fiind ușor de întreținut și oferind un cost redus al proprietății”, spune Paul Douglas, vicepreședinte al Volvo CE pentru camioane rigide. „(…) Noul R100E din seria E este o mașină complet nouă, care oferă stabilitate, o durată de viață îndelungată, profitabilitate ridicată, durabilitate și confort. Și, în plus, este rapid și simplu de operat și întreținut.”

Noile camioane rigide marca Volvo vor fi produse la fabrica Volvo Motherwell din Scoția și vândute exclusiv prin intermediul rețelei de distribuitori Volvo.
Camioanele articulate Terex Trucks vor continua să fie proiectate, construite și dezvoltate la sediul din Motherwell și distribuite cu ajutorul rețelei existente de dealeri independenți Terex Trucks.

MEq
By MEq ianuarie 11, 2018 19:53