Vigoare şi precizie pentru excavatoarele compacte Volvo de 3 şi 4 tone

MEq
By MEq octombrie 10, 2017 16:12

Vigoare şi precizie pentru excavatoarele compacte Volvo de 3 şi 4 tone

Excavatoarele compacte Volvo ECR35D, EC35D şi ECR40D dispun de cabine confortabile şi elemente de comandă avansate şi uşor de folosit, pentru asigurarea preciziei în manevrare. Avand la baza un design de calitate, excavatoarele compacte ECR35D şi ECR40D cu rază scurtă de pivotare sunt proiectate să lucreze cu putere şi precizie în spaţii înguste. Totodată, EC35D (model convențional), dispune de o arhitectură similară şi asigură niveluri înalte de confort, performanţă şi versatilitate.

Uşurinţa în deservire, versatilitatea şi nivelul mai înalt de eficienţă de care dispun le ajută să fie mai productive într-o varietate de aplicaţii. Excavatoarele Volvo CE din clasa de trei şi patru tone dispun de cabine solide, spaţioase şi confortabile (conforme cu standardele FOPS, TOPS şi ROPS). Uşa de dimensiuni mari şi accesul conferă siguranţă la intrarea şi ieşirea în/din utilaj – lucru deosebit de util la utilajele de mici dimensiuni, deoarece operatorii trebuie adesea să intre şi să iasă în/din cabină. În interior, consola şi scaunul multi-reglabil sunt montate pe aceeaşi suspensie şi se mişcă la unison – asigurând absorbţia şocurilor şi vibraţiilor, reducând oboseala şi facilitând controlul utilajului indiferent de condiţiile de teren.

Mici, dar productive
EC35D combină un motor Volvo D1.8A nou, Stage IIIA, cu un sistem hidraulic care asigură un nivel înalt de performanţă şi o funcţionare lină. Elementele de comandă tactilă intuitive uşurează manevrarea utilajului, permiţându-le operatorilor să obţină forţe de săpare şi ridicare înalte și să manipuleze cu uşurinţă ataşamentele hidraulice.

Datorită razei scurte de pivotare şi poziţionării cilindrului brațului în partea stângă, sub cabină, excavatoarele ECR35D şi ECR40D sunt ideale în condiţii de spaţiu restrâns şi pot lucra pe şantiere înguste (reducând riscul avarierii utilajului şi mediului înconjurător). Pilonul de pivotare şi cilindrul rămân în perimetrul şenilelor atunci când se află în poziţie laterală, iar mişcările de răsucire şi deplasare laterală sunt controlate simultan pentru poziţionarea rapidă şi uşoară a utilajului.

Interfaţa operatorului permite adaptarea performanţei
Fiecare utilaj este disponibil împreună cu un sistem electronic care ii permite operatorului să efectueze un reglaj fin al funcţiilor şi setărilor prin intermediul unei tastaturi şi al unui monitor. Sistemul poate salva un număr de până la trei profile, reglând comportamentul utilajului în funcţie de aplicaţie/preferinţe. Sistemul mai include:
• Patru butoane corespunzătoare ataşamentelor, pentru reglarea cu precizie a fluxului hidraulic din interiorul cabinei.
• Mod ECO ce reduce consumul de combustibil cu până la 10%.
• Două turaţii preselectate ale motorului (reglabile de către utilizator), pentru aplicaţii precum cele de nivelare sau ridicare.
• Sistem automat de aducere la ralanti, care reduce zgomotele deranjante şi scade consumul de combustibil.
• Funcţia de decuplare automată a motorului reduce numărul de ore de funcţionare a motorului, costurile de întreţinere şi nivelul de depreciere a utilajului.
• Memento-uri pentru service.

Cu o forţă de tracţiune bună şi un design eficient al lamei, utilajele conferă o performanţă înaltă în timpul excavării. Funcţia de ”plutire a lamei” permite finisarea cu precizie în cadrul aplicaţiilor de nivelare, în timp ce funcţia automată de deplasare cu două viteze reduce timpul de repoziţionare. Pentru a reduce riscul furtului, este disponibil un sistem opţional de prevenire a pornirii. De asemenea, pentru pornirea utilajului pot fi introduse un număr de până la trei coduri de utilizator prin intermediul tastaturii (codurile din 4 caractere sunt selectabile de către utilizator).

Mentenanţă uşurată
Pentru a maximiza timpul de funcţionare, aceste excavatoare compacte sunt proiectate să asigure un cost de proprietate total scăzut, datorită unei combinaţii de caracteristici eficiente. Capotele cu deschidere largă oferă un nivel bun de acces la punctele de umplere şi pentru efectuarea inspecţiilor zilnice, iar conductele de umplere cu combustibil şi ulei hidraulic din partea din spate sunt bine protejate. Verificarea şi completarea uleiului hidraulic se efectuează printr-un vas transparent, care permite detectarea din timp a unei posibile contaminări şi acţionează ca un filtru în timpul umplerii rezervorului.

Toate filtrele sunt montate în serie pentru a permite efectuarea cu uşurinţă a operaţiunilor de mentenanţă, iar punctele de inspecţie de service sunt accesibile de la nivelul solului. Intervalele de ungere au fost extinse la 50 de ore, reducând la minimum timpul necesar mentenanţei zilnice.
Volvo oferă o gamă cuprinzătoare de ataşamente şi soluţii pentru clienţi. Acestea includ cuple rapide mecanice sau hidraulice, o camă hidraulică, un ciocan hidraulic sau o cupă pentru săparea şanţurilor – oferind flexibilitate şi eficienţă.

MEq
By MEq octombrie 10, 2017 16:12