Vânzări de 90 milioane euro pentru MHS Truck & Bus Group în 2017

MEq
By MEq februarie 1, 2018 11:58

Vânzări de 90 milioane euro pentru MHS Truck & Bus Group în 2017

2017 a reprezentat un an important pentru MHS Truck & Bus, grupul fiind distins cu locul I de către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru activitatea sa în domeniul în care activează. De asemenea, bazându-se pe calitatea superioră a produselor sale, MAN a obţinut pentru a cincea oară consecutiv locul întâi în raportul TÜV pentru vehicule comerciale. În timpul testelor generale, procentul camioanelor fără defecte a crescut şi mai mult faţă de ultima evaluare efectuată de TÜV în 2015. Acest aspect s-a reflectat în activitatile de vânzări şi after sales.

În 2017 au fost înregistrate în România 1.178 camioane MAN. Astfel, cota de piaţă atinsă în 2017 în ceea ce priveşte vehiculele comerciale grele noi MAN a fost în valoare de 17%, reprezentând cea mai bună performanţă a MHS Truck & Bus Group din ultimii trei ani. De asemenea, grupul a înregistrat anul trecut vânzări în valoare de 90 mil. euro, alături de camioanele noi vândute, fiind livrate 4 autocare MAN / Neoplan şi 333 unităţi camioane rulate.

MHS Truck & Bus Group a livrat un număr de 7 flote de camioane dintre care cea mai mare fiind de 50 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Modelul cel mai solicitat anul trecut a fost MAN TGX 18.460 EfficientLine3, înregistrându-se de asemenea o creştere a cererii modelelor cu motorizare de 500 CP.

Începând cu luna mai 2017, MAN a prelungit la 24 de luni garanţia pentru piesele originale MAN, ecoline şi accesoriile originale MAN. Garanţia este disponibilă atât la nivel european, cât şi internaţional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanţie. Un alt element de garantare a calităţii serviciilor oferite îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfectionare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy şi standardele MAN, cele două centre de perfecţionare, din Bucureşti şi Sibiu, oferind atât cursuri teoretice, cât şi cursuri orientate către activitatea practică.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul acesta a şasea generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

În a doua jumătate a anului precedent a fost inaugurat oficial, la Braşov, noul dealer VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group. În cadrul evenimentului din iunie 2017, invitaţii au avut posibilitatea să testeze o gamă largă de vehicule comerciale uşoare VW. Divizia de vehicule comerciale grele MAN cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de Vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

În octombrie anul trecut au fost puse bazele unei companii de logistică din cadrul MHS Group, MHS Logistic Services. Această companie are drept scop optimizarea transportului naţional şi internaţional, precum şi a administrării depozitării intermediare a pieselor de schimb necesare companiilor din cadrul MHS Holding.

Perspective pentru 2018
“În ceea ce priveşte anul 2018, suntem convinşi că vom repeta performanţa din anul precedent. În sprijinul acestei estimări stau produsele premium, foarte fiabile precum şi reţeaua de serviceuri foarte bine dezvoltată şi serviciile After Sales de calitate superioară, pe care le oferim clienţilor noştri. Toate acestea constituie premisele unui rezultat foarte bun pentru anul 2018”, a declarat dl. Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

Începând cu 2018, sistemul de monitorizare RIO este inclus în echiparea standard a noilor camioane MAN Euro 6, care vor fi livrate în Europa. Astfel MAN, pune bazele unei viitoare infrastructuri ale cărei servicii pot conecta toţi utilizatorii lanţului logistic. Utilizând RIO, sistem de operare actualizat prin cloud, clienţii vor putea accesa diferite informaţii despre flotă şi vor putea utiliza o gamă largă de servicii din sectorul de transport şi logistică.

MEq
By MEq februarie 1, 2018 11:58