UPTO 15, primul model al unei noi generații de nacele France Elévateur

MEq
By MEq februarie 15, 2024 16:04

UPTO 15, primul model al unei noi generații de nacele France Elévateur

Seria UPTO de nacele de lucru la înălțime pe autoșasiu este rezultatul muncii intensive a departamentului de cercetare și dezvoltare al France Elévateur, cu scopul de a oferi clienților săi produse de calitate înaltă. Astfel, producătorul a depus eforturi intensive pentru a reduce greutatea nacelei de lucru la înălțime și consumul de energie în seria UPTO.

UPTO 15, primul model al unei noi generații de nacele France ElévateurMai multe modele de nacele, de la 13 până la 18 m, montate pe van-uri (vehicule comerciale ușoare) și pe autoutilitare cu platformă vor forma în viitor seria UPTO. Datorită utilizării de noi materiale și tehnologiei de sudare cu laser, seria UPTO este cu până la 30% mai ușoară decât echipamentele comparabile anterioare. Această economie semnificativă de greutate facilitează transportul de materiale și reduce consumul de combustibil al van-ului. Iar grație tehnologiei inovatoare de control se consumă acum cu cca. 20% mai puțină energie electrică decât înainte.

Noua serie debutează cu modelul UPTO 15, cu o înălțime de lucru de 15,10 m și o rază maximă orizontală de 9,10 m. Datorită vârfului de braț al nacelei, UPTO 15 poate accesa zonele de lucru din spatele unor obstacole interferente, extinzând astfel gama de aplicații. Construcția stabilă a nacelei permite două persoane (cu tot cu echipamentele de lucru) sau o sarcină de până la 230 kg. În același timp, nacela poate pivota la 60° (stânga/dreapta). Accesul în și din nacelă se face acum mai ușor. Noul sistem de control dual-motion permite efectuarea a două mișcări simultane în timpul operării, fără pierderea vitezei, economisind timp mai ales atunci când nacela trebuie ridicată și coborâtă frecvent în timpul operațiunilor. Noua funcție „home” este de mare ajutor în timpul utilizării zilnice.

UPTO 15, primul model al unei noi generații de nacele France ElévateurDatorită noului turn ultra-compact din compartimentul de încărcare al van-ului, se păstrează 90% din volumul interior. Astfel, este disponibilă o sarcină utilă de până la 500 kg pentru piese mari și voluminoase. Desigur, atunci când brațul telescopic nu este în uz, ușa spate poate fi deschisă complet pe o parte, pentru a încărca și descărca mașina.

Pe lângă funcția „home” menționată mai sus, UPTO 15 are și un stabilizator automat. La apăsarea unui buton, mașina poate fi stabilizată și aliniată automat. Aceasta înseamnă că lucrările pot începe imediat.

Cu pachetul opțional Eco, este posibilă utilizarea lui UPTO 15 ca platformă hibridă de lucru la înălțime. Complet fără emisii de CO2 și aproape fără zgomot, UPTO 15 se poate folosi în ture de noapte, în zone pietonale înguste și chiar în interior.

Specificații tehnice UPTO 15:
Sarcină utilă mai mare cu 30 % prin utilizarea oțelului HLE 960 și a sudării cu laser
Unghi de pivotare a brațului nacelei: 180°
Înălțime de lucru: 15,10 m
Sarcina nacelei: 2 persoane/230 kg
Raza maximă orizontală: 9,10 m (cu o sarcină de 80 kg)
Masa goală: 3.000 kg
Mișcare dublă
Sistem de autonivelare a mașinii
Operare în pantă de până la 15 %
90% din volumul intern se menține datorită noului turn ultra-compact
Rotire nacelă: 60° (stânga/dreapta)

MEq
By MEq februarie 15, 2024 16:04