Upgrade-uri ce cresc productivitatea și reduc costurile per tonă, pentru excavatoarele Liebherr R 9100 B și R 9150 B

MEq
By MEq noiembrie 27, 2018 17:23

Upgrade-uri ce cresc productivitatea și reduc costurile per tonă, pentru excavatoarele Liebherr R 9100 B și R 9150 B

În ianuarie 2019, Liebherr Mining Equipment Colmar SAS va lansa versiunile B ale modelelor R 9100 și R 9150. De-a lungul anilor, ambele utilaje s-au dovedit fiabile și productive în industria minieră. Odată cu noile actualizări, aceste excavatoare hidraulice fac un pas înainte în ceea ce privește performanța și fiabilitatea în această clasă, reducând totodată costul per tonă.

Liebherr R 9100 (lansat în 2010) și R 9150 (lansat în 2012) au la bază experiența Liebherr de 60 de ani în dezvoltarea și construcția excavatoarelor hidraulice. Tehnologiile inovatoare ale producătorului din programul excavatoarelor hidraulice, împreună cu componentele Liebherr, fac ca aceste modele actualizate să fie ideale pentru nevoile industriei miniere și pentru construcții.

Modelele R 9100 B și R 9150 B sunt echipate cu motorul diesel Liebherr V12, proiectat special pentru a rezista temperaturilor exterioare extreme și altitudinilor mari cu presiune atmosferică scăzută. Beneficiind de cel mai recent sistem de management al motorului, aceste utilaje sunt construite pentru condiții extreme. Motorul diesel Liebherr D9512 face parte din ultima generație de motoare diesel de la Liebherr și este compatibil cu norma de emisii EPA Tier 4f. A fost modernizat la mai multe niveluri, iar durata de viață i-a fost mărita (ținta SMU de 15.000 de ore), adăugându-i-se noi caracteristici care facilitează și îmbunătățesc întreținerea.

În plus, noile versiuni B vor fi livrate împreună cu soluția exclusivă EVO Bucket, cu design patentat Liebherr, pentru a maximiza capacitatea de încărcare și a asigura o eficiență optimă de penetrare. Datorită pereților laterali conturați și adâncimii augmentate, cupa inversă EVO Bucket are acum o capacitate de 7,5 m³ pentru modelul R 9100 B și de 8,8 m³ – 9,6 m³ pentru R 9150 B. Noile cupe fac ambele excavatoare partenerii de lucru perfecți pentru camionul Liebherr T 236 și pentru toate celelalte camioane articulate și rigide din clasa 50 t până la 100 t.

Structura superioară a lui R 9100 B și a lui R 9150 B este accesibilă prin intermediul unei scări robuste fixe sau al unei scări înclinate la 45° și integrează o platformă centrală mare cu suprafețe rezistente la alunecare. Această nouă configurație cu pasarele largi facilitează întreținerea și asigură confortul în timpul tuturor operațiunilor. Accesul pentru întreținere la excavatoare se face rapid și sigur. Toate punctele de service sunt la îndemână din lateral și de la nivelul mașinii.
Cabina modernă și spațioasă oferă condiții ideale de lucru și confort optim pentru operator. Montată pe blocuri silențioase, designul optimizat al cabinei reduce vibrațiile. Noul capitonaj limitează poluarea sonoră: o scădere cu 2 dB în cabină față de versiunea anterioară.

Kit de conectivitate
Noile versiuni B sunt dotate cu funcționalități de transmisie de date GSM pentru colectarea parametrilor de operare, a codurilor de eroare și a defecțiunilor mașinii. Datele sunt accesibile prin platforma Liebherr-Mining Data (LMD), pe care utilizatorul poate genera rapoarte personalizate pentru a urmări și a analiza datele mașinii. Informațiile precise colectate prin kit-ul de conectivitate sunt înregistrate într-o bază de date globală și intră într-un proces sistematic de evaluare și rezoluție pentru a îmbunătăți continuu actualele și noile produse și componente.

Practica Liebherr de integrare verticală înseamnă proiectarea și construirea de componente care să îndeplinească cerințele operaționale specifice atât ale clientului, cât și ale șantierului minier. Componentele originale Liebherr asigură cea mai bună compatibilitate în cadrul mașinii pentru o performanță optimă. Pe durata dezvoltării seriei B, mai multe componente originale Liebherr (precum pompa de rotire) au trecut printr-un proces de modernizare pentru a asigura fiabilitatea optimă, productivitatea superioară și o durată de viață mai îndelungată.

MEq
By MEq noiembrie 27, 2018 17:23