Update în seria H de încărcătoare Volvo: mai inteligente, mai puternice, mai rapide

MEq
By MEq ianuarie 30, 2018 16:49

Update în seria H de încărcătoare Volvo: mai inteligente, mai puternice, mai rapide

Volvo Construction Equipment a lansat încărcătoarele frontale L110H, L120H, L150H, L180H, L180H High-Lift și L220H, echipate cu numeroase caracteristici îmbunătățite care asigură timpi de ciclu mai rapizi și o eficiență mai mare cu 20% a consumului de combustibil.

Operare mai inteligentă
Având la bază încărcătoarele frontale din seria G, noile L150H, L180H și L220H oferă o eficiență a consumului de combustibil cu până la 15% mai mare, în timp ce L110H și L120H oferă o creștere cu până la 20%. La această creștere contribuie tehnologia OptiShift de nouă generație, care le permite operatorilor să personalizeze atât modul de angrenare al sistemelor de blocare ale utilajelor, cât și motorul puternic, optimizarea atașamentelor și frâna de parcare uscată (dry P-brake), proiectată să elimine pierderile cauzate de frecare. Tehnologia OptiShift îmbunătățită integrează funcția de inversare a sensului prin frânare (Reverse By Braking – RBB) și noul convertizor de cuplu cu blocare, creând o relație de antrenare directă între motor și transmisie. La reducerea consumului de combustibil ajută și pedala eco, ce aplică o forță mecanică de respingere ca răspuns la utilizarea excesivă a pedalei de accelerație, și sistemul hidraulic de nouă generație, ce regenerează uleiul din circuitele cilindrilor de ridicare/basculare și dezactivează pompele hidraulice.

Cu până la 10% mai productive
Pentru un nivel maxim de stabilitate și eficiență, încărcătoarele din seria H au fost modernizate prin adăugarea unei transmisii noi, ce conlucrează în armonie cu motorul și osiile. Noul convertizor asigură un cuplu de ieșire crescut, conducând la o mai bună performanță la turații reduse. Pentru o accelerare mai rapidă și o funcționare lină, pașii dintre roțile dințate au fost reduși. Combinate cu sistemul hidraulic avansat de detectare a sarcinii – proiectat pentru a crește capacitatea de reacție a atașamentelor și a îmbunătăți viteza de ridicare și coborâre a brațului –, încărcătoarele compacte modernizate din seria H oferă o productivitate cu până la 10% mai mare decât utilajele din seria G.

Încărcătoarele modernizate din seria H sunt nu doar extrem de eficiente, ci și foarte versatile într-o gamă largă de aplicații – de la cele de manipulare a materialelor și reciclare a deșeurilor la cele de remanipulare, tratare a zgurii și manipulare a blocurilor de piatră. Sistemul unic de cuplare Torque Parallel (TP) creat de Volvo asigură un cuplu de rupere ridicat și o mișcare paralelă excelentă în întregul interval de ridicare.

Pentru a minimiza pierderile de energie și a maximiza performanța, utilajele sunt furnizate împreună cu o gamă de atașamente Volvo dedicate, fabricate ca parte integrală a încărcătorului compact, cu funcții și proprietăți perfect adaptate. Gama de atașamente include furci și graifere, precum și o varietate de cupe. Noile cupe Volvo de remanipulare sunt reproiectate cu plăci laterale convexe și o protecție îmbunătățită împotriva revărsării, pentru a ușura umplerea și a reduce la minimum revărsarea materialului. Sistemul de suspensie a brațului, disponibil ca opțiune, reduce revărsarea cupei și sporește productivitatea cu până la 20% în timpul deplasării în teren accidentat.

Cu ajutorul sistemului dinamic de cântărire a sarcinii Load Assist clienții își pot gestiona comenzile de lucru și pot monitoriza cu ușurință productivitatea. Folosind un ecranul tactil de 10 inch Volvo Co-Pilot, sistemul Load Assist ține evidența cantității de material mutat, asigurând profit în fiecare cupă.

O performanță mai mare a operatorului
Încărcătoarele Volvo posedă mai multe caracteristici care sporesc performanța operatorului, precum funcția de egalizare a cupei, care permite revenirea automată la nivel a cupei din poziția de descărcare și poziția flexată. Vizibilitatea din interiorul cabinei este sporită de oglinzile retrovizoare reproiectate și de o cameră retrovizoare, disponibilă ca opțiune. Camera retrovizoare conlucrează cu sistemul de detectare radar pentru a avertiza operatorul cu privire la prezența obiectelor nevăzute cu ajutorul unei alarme vizuale și sonore. Datorită posibilității de a alege între o singură manetă și mai multe manete de control, precum și între trei moduri hidraulice – în funcție de nivelul de sensibilitate dorit – încărcătoarele compacte din seria H pot fi personalizate pentru a spori confortul și productivitatea. Pentru un plus de comoditate, sistemul de control al confortului în conducere (Comfort Drive Control) permite manevrarea utilajului cu ajutorul unei manete de dimensiuni reduse – deosebit de utilă în operațiuni de încărcare rapidă a camioanelor.

Gama de încărcătoare compacte L110H, L120H, L150H, L180H, L180H High-Lift și L220H oferă o întreținere ușoară, pentru un nivel ridicat de disponibilitate. Capota motorului se deschide electronic, oferind acces complet și ușor la compartimentul motor. Cabina basculantă poate fi înclinată hidraulic la un unghi de 30º sau 70º, oferind acces nerestricționat la componentele vitale. Verificările de service zilnice pot fi efectuate simplu și rapid datorită punctelor de service grupate la un loc. Indicatoarele de uzură a frânelor amplasate pe roți ușurează verificarea stării frânelor. Cuzineții de reazem ai punții din spate conțin bucșe și lagăre cu ungere permanentă, motiv pentru care nu necesită niciun fel de întreținere. În plus, ventilatorul de răcire poate fi inversat pentru a permite auto-curățarea unităților de răcire.

Pentru intervale de service extinse, punțile, transmisia, rezervorul hidraulic și rezervorul de combustibil sunt prevăzute cu filtre de aerisire înlocuibile (amplasate la distanță) pentru a le proteja împotriva contaminării cu murdărie și umezeală. Frânele sunt montate în exterior, iar circulația uleiului răcește punțile din față și din spate. Pentru a reduce uzura componentelor, funcția de decuplare întârziată a motorului poate fi programată să se activeze automat. Noua funcție scoate utilajul din funcțiune atunci când turbocompresorul s-a răcit la temperatura corectă. În plus, balustradele și treptele sunt vopsite în portocaliu, pentru a ajuta personalul de întreținere și operatorii să se deplaseze ușor în jurul utilajului.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2018 16:49