Un nou model în segmentul de macarale heavy-duty Palfinger

MEq
By MEq noiembrie 15, 2017 22:28

Un nou model în segmentul de macarale heavy-duty Palfinger

Palfinger își extinde portofoliul vast de produse în segmentul de macarale heavy-duty pentru a include un alt model din seria TEC. Noul PK 135.002 TEC 7 oferă un raport excelent între capacitatea de ridicare și masa netă. Această nouă macara poate fi echipată cu trei tipuri diferite de braț rabatabil și dispune de o gamă completă de tehnologii pe bază de senzori care îi permit să atingă raze și capacități de ridicare comparabile cu macaralele cu una sau două clase mai mari.

PK 135.002 TEC 7 poate fi inclusă într-o gamă variată de utilizări: fie că efectuează operațiuni grele, lucrări de asamblare de precizie, operațiuni care necesită raze mari de lucru, manipularea containerelor, instalarea de sisteme/echipamente de ridicare sau lucrări la înălțime, macaraua este în elementul său. Pot fi montate trei tipuri diferite de braț rabatabil (fly-jib) pe trei extensii diferite de brațe, pentru a extinde raza de acțiune a lui PK 135.002 TEC 7. Și anume: brațele rabatabile PJ 240, PJ 190 și PJ 150. Ultimele două sunt modele noi și, la fel ca PJ 240, au la bază (din punct de vedere tehnic) noul profil P (P-Profile).

Într-o comparație directă cu modelul Palfinger PK 150002, designul ușor și profilul P fac acest nou model mai ușor cu 2.000 kg – deși oferă o capacitate de ridicare cu până la 35% mai mare atunci când este utilizată cu braț rabatabil.
În ceea ce privește alegerea vehiculului purtător pentru PK 135.002 TEC 7 sunt disponibile două opțiuni. Fie un camion cu patru axe, cu o masă totală admisă de 32 t, ce permite o sarcină liberă între 2,500-3,000 kg. Fie un camion cu cinci punți, cu o masă totală de 40 t, ce lasă o sarcină liberă de până la 8.000 kg.

Opțiuni inovatoare
PK 135.002 TEC 7 oferă o gamă de opțiuni inovatoare suplimentare, precum MEXT, TOOL și WEIGH. MEXT permite ca una sau două extensii mecanice să fie monitorizate de senzori și, ca rezultat, să fie integrate în sistemul de protecție la suprasarcină. TOOL permite includerea în calculul limitei de stabilitate a diverselor dispozitive suplimentare, care sunt conectate prin intermediul adaptorului multifuncțional (MFA). În fine, WEIGH permite operatorilor de macara să cântărească sarcina direct cu macaraua, obținând astfel o imagine de ansamblu a pozițiilor care pot fi atinse.

De asemenea, operatorii pot alege dintr-o gamă largă de opțiuni încercate și testate, precum P-Fold, DPS-C și HPSC-Plus GEOM. Cu ajutorul sistemului de asistență P-Fold, operatorii macaralei pot plia și desface rapid și ușor macaraua, folosind doar mișcările degetelor. Controllerul inteligent coordonează mișcările macaralei și ale brațului rabatabil până la o poziție de lucru predefinită. Folosind comenzi semi-automate, procesul este rapid și confortabil.

DPS-C mărește puterea de ridicare a brațului rabatabil prin includerea centrelor de greutate ale încărcăturii și ale sarcinii nete în calculele sistemului Paltronic.
HPSC-Plus GEOM utilizează același efect, rezultând o monitorizare optimizată în funcție de rază. În situațiile în care vehiculul nu este complet echilibrat sau accesul este limitat, capacitatea de ridicare este crescută semnificativ.

MEq
By MEq noiembrie 15, 2017 22:28