Un nou mare încărcător frontal pe pneuri Weycor, în clasa de 2.5 m³

MEq
By MEq februarie 1, 2016 15:02

Un nou mare încărcător frontal pe pneuri Weycor, în clasa de 2.5 m³

Pe lângă modele actualizate și consacrate de încărcătoare frontale pe roţi AR și compactoare, producătorul de utilaje pentru construcţii Atlas Weyhausen a lansat noul model de top, weycor AR 250e cu motor Tier V ready. Astfel, Atlas Weyhausen îşi extinde seria weycor, în care şi alte încărcătoare frontale AR se încadrează în norma de emisii Tier V ready, în categoria încărcătoarelor de înaltă performanță.

Noul weycor AR 250e este deja unul dintre cele mai importante modele de pe piață în clasa de 2,5 m³. Prin confortul și caracteristicile remarcabile de performanță, acesta impresionează în condiții de funcționare dure. Motorul Deutz TCD 6.1 cu DOC/DPF/sistem SCR are o putere de 160 kW la 2000 rpm și este conform cu reglementările de emisii Tier 4F și chiar Tier V ready, care vor intra în vigoare până 2020. Sarcina maximă de basculare fără cuplă rapidă hidraulică este de 8800 kg, plasând utilajul în partea de sus a acestei clase de greutate. Încărcătorul poate fi livrat, de asemenea, cu un sistem hidraulic de cuplă rapidă care îndeplinește standardul ISO 23727. Greutatea standard de operare a încărcătorului weycor AR 250e este 13.800 kg, iar maşina are un ampatament de 3000 mm.
Cabina Type 40 a lui weycor AR 250e, certificată ROPS/FOPS, a fost complet reproiectată şi are un parbriz dintr-o singură bucată. De asemenea, s-a pus accent pe confortul operatorului, înăuntru regăsindu-se o consolă de operare complet nouă, cu un joystick ergonomic, la rându-i reproiectat. Tot o caracteristică nouă este aşa-numitul sistem WDC (weycor Display Control System), prin care toate funcţiile de conducere afişate pe un display de 7 inch sunt controlate prin intermediul unui singur buton – de ex. printr-o simplă apăsare se poate trece de la funcţionarea în regim de viteză (50 km/h) la viteză lentă de deplasare. Apăsarea butonului permite şi conducerea individuală cu presetări corespunzătoare care urmează a fi selectate dintr-o gamă de patru moduri de conducere – cupă, paleţi, eco și moduri de drum. La weycor AR 250e, distribuția forței asupra diferențialului de blocare poate fi comandată 100% pe axa spate și 100% pe axa față. Pompa hidraulică oferă un debit impresionant de 200 l/min.

Atlas Weyhausen este singurul producător care oferă motorul diesel Deutz TD 2.9 L4 cu sistem DPF pe încărcătorul frontal weycor AR 65e, care are o licenţă generală de operare pentru DPF şi certificare BAFU. Weycor AR 65e este un utilaj rapid, atingând 50 km/h. Sistemul start-stop, supus unei serii îndelungate de teste, este acum disponibil pe modelele weycor AR 65e şi 75e S.

Atlas Weyhausen este totodată şi producător de compactoare, iar recent a prezentat şi modelele nou dezvoltate AW 1070e şi AW 1120e. Primul este dotat cu un motor Deutz TD 2.9 L4; folosit cu catalizator de oxidare diesel (şi DPF ca opţiune), utilajul se încadrează în norma Tier 4F. Modelul mai mare, AW 1120e, are pe el un motor diesel Cummins QSF 3.8 de 97 kW, cu DPF, DOC şi sistem SCR – care de altfel sunt folosite pe toate compactoarele de la 1110e până la 1140e.

MEq
By MEq februarie 1, 2016 15:02