Tigercat lansează cel mai mare utilaj din gama sa de mașini forestiere

MEq
By MEq februarie 20, 2019 14:48

Tigercat lansează cel mai mare utilaj din gama sa de mașini forestiere

Tigercat continuă să țină standardele ridicate odată cu introducerea noului model 890 – cel mai mare din gama sa de utilaje forestiere –, un excavator forestier heavy-duty special, ce poate fi configurat pentru încărcare, manipulare sau procesare. Cu o masă operațională de 47.900 kg, noul 890 este cel mai mare utilaj din linia de produse forestiere a constructorului canadian. Motorul Tigercat FPT C87 dezvoltă 245 kW (330 hp) la 2.000 rpm și se încadrează în standardele de emisii Tier 2 și Tier 4.

Lagărul de pivotare de mari dimensiuni asigură o capacitate sporită și un cuplu mare la rotire. Sistemul ”twin swing drive” reduce sarcinile pe dinții angrenajului, iar masivul lagăr forjat dintr-o singură piesă consolidează conexiunea cu trenul de rulare și crește durabilitatea. Noul cadru mai lung al șenilei F7-172 heavy-duty, cu 10 role de rulare, oferă o stabilitate excepțională. Componentele trenului de rulare sunt proiectate împreună cu Berco, pentru o durabilitate maximă în aplicațiile forestiere.

Modelul 890 împarte supapa hidraulică modulară principală cu celelalte utilaje purtătoare din seria Tigercat 800. Având capacitatea de a schimba cu ușurință o anume secțiune a supapei, designul modular simplifică întreținerea. Se utilizează secțiuni de supapă cu o capacitate mai mare pentru circuitele principale ale brațului și balansierului, asigurând debite mai mari și crescând eficiența.

Modelul 890 are o capacitate de răcire suficientă, cu un ventilator automat cu turație variabilă, pentru o eficiență sporită a consumului de combustibil, și un ciclu automat de inversare a turației, pentru curățarea schimbătoarelor de căldură. O altă funcție de economisire a combustibilului este sistemul de rotire cu recuperarea energiei. Un sistem cu buclă închisă trimite energia înapoi la motor când decelerează, reducând consumul de combustibil și recuperând energia pentru alte funcții ale mașinii.

Accesul la punctele de service este ușor datorită ușilor laterale ale compartimentului motor și capacului superior. Întregul ansamblu superior este proiectat pentru condiții de operare extreme. Elementele laterale de protecție și contragreutatea solidă protejează ansamblul superior la impact în timpul rotirii utilajului.

Accesul în cabina spațioasă se face prin ușa din spate. Totodată, cabina este silențioasă și confortabilă. Geamul frontal de sus până jos și geamul suplimentar din podea oferă o vedere clară asupra zonei de lucru. Sistemul de control al climatizării menține un confort interior chiar și în condiții de temperaturi extreme. Luminile cu LED și noul sistem de cameră video rearVIEW îmbunătățesc vizibilitatea operatorului.

MEq
By MEq februarie 20, 2019 14:48