Tigercat adaugă un al cincilea model în gama sa de capete de recoltare

MEq
By MEq martie 28, 2024 19:58

Tigercat adaugă un al cincilea model în gama sa de capete de recoltare

La sfârșitul lui septembrie 2023, vizitatorii evenimentului demonstrativ PLC desfășurat în statul Washington au putut vedea în avans noul cap de recoltare Tigercat 573 instalat pe un utilaj Tigercat 875E. De atunci, mai multe unități au fost testate în diferite regiuni pe glob, de la Alberta până în Australia, iar rezultatele au fost pozitive. Modelul 573 se conturează a fi un cap de recoltare fiabil, de înaltă performanță, pentru recoltarea și procesarea buștenilor în tason.

Potrivit pentru arbori medii și mari, capul de recoltare Tigercat 573 are o capacitate maximă de tăiere de 800 mm și oferă performanțe optime în tăieri cu diametrul de 400-600 mm. Rolele de antrenare se închid până la 60 mm, permițându-i lui 573 elagajul și procesarea fără probleme a arborilor cu diametre mai mici și, astfel, să obțină o recuperare a fibrelor de valoare mai mare.

Tigercat adaugă un al cincilea model în gama sa de capete de recoltareDesignul compact al cadrului face față formelor de o calitate mai slabă a tijelor și contribuie la performanța de îndepărtare a crăcilor. Configurația triangulată a brațului rolei de antrenare, combinat cu brațele cuțitelor temporizate, oferă operatorului o alegere rapidă și un control pozitiv al tijei pentru o productivitate ridicată în aplicațiile de procesare în tason.

Cuțitul superior și cuțitul inferior/spate pivotează pe aceeași parte a cadrului șasiului, aliniind poziția și fluxul fiecărei tije central prin capul de procesare. Acest aranjament promovează contactul pozitiv cu toate cele trei role de antrenare și cu rola de măsurare, în orice moment. Rezultatul este o calitate și o precizie mai bune, un consum redus de combustibil și o viteză mai mare de procesare. Orientarea oferă, de asemenea, operatorului o linie vizuală clară asupra rolei de măsurare.

573 este echipat standard cu rotație continuă, pentru ușurință în utilizare, furtunul este direcționat pe deasupra și protejat. Conectivitatea WiFi rapidă și stabilă între cabină și modulele atașamentului reduc dirijarea cablurilor de-a lungul brațului și oferă un răspuns excelent la comandă.

573 lucrează excelent alături de utilajele (excavatoarele) de procesare H250D, 850 și 875E în aplicațiile de prelucrare în tason și se potrivește pe harvesterele H822E și H855E pentru recoltarea pe picior.

MEq
By MEq martie 28, 2024 19:58