Tehnologii noi într-o mașină compactă: noua autopompă de beton Liebherr 36 XXT

MEq
By MEq octombrie 11, 2021 19:21

Tehnologii noi într-o mașină compactă: noua autopompă de beton Liebherr 36 XXT

Noua pompă de beton Liebherr 36 XXT pe șasiu camion combină avantajele noului braț pliabil cvintuplu cu unitatea de pompare Powerbloc și cu circuitul hidraulic semi-închis. Întregul produs are acum un aspect nou, mai atrăgător.

În urma testelor extinse, Liebherr începe vânzările pentru nou dezvoltata autopompă de beton 36 XXT, iar rezultatul este o masină versatilă, plină de inovații tehnice. În dezvoltarea noii pompe de beton s-a tinut cont de numeroasele dorințe ale operatorilor, precum: trepte de acces ergonomice, accesibilitatea simplificată și extinderea opțiunilor de depozitare.

Ansamblul extrem de compact, fără ca brațul sa iasă în spate, asigură o manevrabilitate ridicată în spații restrânse. Mașina este optimizată în ceea ce priveste greutatea și, prin urmare, se deplasează având o masa totală de cca. 26 t pe cele trei axe, în funcție de echipament. Suportul XXT asigură stabilitate perfectă, demonstrându-și punctele forte mai ales în spatii înguste. Radiocomanda radio permite mișcări sensibile ale brațului, iar display-ul color îi afisează operatorului toți parametrii importanți.

Noul braț din 5 segmente permite o flexibilitate maximă pe șantier. De asemenea, cele 5 segmente facilitează accesul la o gamă largă de poziții pe șantier. Constructia și cinematica brațului asigură vibrații reduse și o funcționare uniformă la turnarea betonului.
Forma buncărului de alimentare favorizează un flux uniform de beton și un comportament de aspirație foarte bun. Cele două agitatoare acționate separat împing betonul direct în zona de aspirație si funcționează perfect chiar și cu tipuri de beton greu de pompat.

Unitate de pompare Powerbloc unică
Un punct forte al noii autopompe 36 XXT este noua unitate de pompare „Powerbloc”, care se caracterizează prin faptul că toate elementele hidraulice de comutare și măsurare sunt complet integrate. Astfel a fost eliminată necesitatea numeroaselor furtunuri hidraulice și a altor componente utilizate anterior. Prin urmare, unitatea de pompare este una specială în lumea pompelor de beton. Caracteristicile noului sistem sunt robustețea, performanțele ridicate și funcționarea silențioasă.

Circuit hidraulic semi-închis (HCC)
Noua unitate de pompare este combinată cu un circuit hidraulic semi-închis, extrem de eficient, ce asigură puterea hidraulică necesară. Ca urmare, volumul de ulei poate fi redus semnificativ. Noul sistem Liebherr combină avantajele celor doua tipuri de circuite – deschise și închise – întâlnite în prezent pe piață, eliminând dezavantajele respective. Iar clienții au confirmat funcționarea silențioasă și puternică a unității de pompare.

MEq
By MEq octombrie 11, 2021 19:21