Solmec trece pe „full electric” cu noul EXP 5015 WW

MEq
By MEq februarie 7, 2017 17:38

Solmec trece pe „full electric” cu noul EXP 5015 WW

EXP 5015 WW este cel mai nou încărcător-manipulator din portofoliul producătorului italian Solmec. Acesta este un utilaj special dezvoltat pentru activităţi de manipulare a materialelor, având un design mai atractiv. Noul EXP 5015 WW acţionat electric este disponibil în versiuni de rază a braţului de la 7 la 9 m, putând fi echipat cu toate ataşamentele posibile pentru domeniul manipulării materialelor: graifer pentru deşeuri, graifer pentru materiale vrac, magnet, graifer pentru buşteni, cupă graifer etc.

Solmec produce utilaje de manipulare a materialelor pe roţi, pe şenile şi pe piedestal (staţionare), fiind lider pe piaţa italiană şi având o poziţie importantă în acest sector în Europa. Versatilitatea, fiabilitatea şi stabilitatea sunt punctele forte ce au făcut din Solmec un producător important în această nişă a încărcătoarelor-manipulatoare.

Acest utilaj acţionat electric (55 kW) este un pas înainte în dezvoltarea de maşini cu emisii zero şi respect faţă de mediu. Cablul cuplat la priza din spatele maşinii, la baza șasiului, se poate conecta direct la reţeaua electrică. Astfel, maşina reduce costurile de operare cu până la 80% şi reduce semnificativ nivelurile de zgomot, păstrând totodată avantajele unui utilaj dotat cu motor diesel.

Cabina operatorului oferă o vizibilitate optimă asupra zonei de lucru şi poate fi elevată vertical la o înălţime maximă de 4 m, la nivelul ochilor operatorului, păstrând o distanţă de siguranţă faţă de încărcătura din graifer. Parbrizul este protejat de un grilaj, iar luminile de lucru sunt amplasate în partea superioară a cabinei. Opţional, utilajul poate fi dotat cu lumini halogen/xenon. Alte opţiuni mai includ: radio CD player, sistem antifurt, sistem automat de ungere, aer condiţionat, cameră retrovizoare amplasată pe contragreutate şi monitor color de 7 inch în cabină, protecţie pentru tija cilindrului braţului, protecţie pentru transmisia maşinii, generator etc.

MEq
By MEq februarie 7, 2017 17:38