Soilmec introduce noua instalație de foraj rotativ SR-30 Eagle

MEq
By MEq august 10, 2021 18:52

Soilmec introduce noua instalație de foraj rotativ SR-30 Eagle

Noul model SR-30 Eagle trece la nivelul următor. Instalatiile de foraj de dimensiuni mici Soilmec au făcut istorie odată cu lansarea modelului R-312 în 1995, ce propunea o formulă câștigătoare într-o echipare cu un motor diesel mare alături de un cap rotativ puternic. SR-30 Eagle moștenește cele mai bune caracteristici ale modelelor anterioare și întruchipează performanța, tehnologia și atenția la detalii – o instalație de referință pentru piața lucrărilor de foraj cu diametru mic, perfectă pentru lucrări în zone rezidențiale sau în spații strâmte și mereu gata să fie mutată pe următorul șantier, într-un timp foarte scurt.

Noul SR-30 Eagle a fost conceput pentru operatori. Cabina compactă, cu vizibilitate perfectă, îi permite operatorului să aibă totul sub control, fiind completată de facilități precum aer condiționat și scaun reglabil. Utilajul vine, de asemenea, cu soluții utile, precum un set de spălare de înaltă presiune, un kit de compresor sau un raft pentru scule – toate menite să ușureze munca zilnică pe șantier.

SR-30 Eagle este o platformă modernă și tehnologizată datorită pachetului de produse DMS 4.0, cel mai important factor pentru creșterea fiabilității în forajele pentru piloti prin operațiuni îmbunătățite, funcții de control și forare automată și întreținere proactivă. DMS include widget-uri și componente pentru a personaliza vizualizarea și a îmbunătăți experiența utilizatorului, dar și multe automatisme de excavare pentru a optimiza munca zilnică a operatorilor. Printre acestea sunt: revenirea automată la gaura centrală, sistemul de cablu anti-joc, ridicarea automată a șnecului, funcțiile de rotire automată și de forare automată pentru configurația CFA (foraj cu șnec continuu).

Două versiuni diferite
Utilajul este disponibil în două versiuni diferite pentru a satisface nevoile specifice. Versiunea standard poate fi transportată integral cu bară Kelly 4×9 montată, având o masă totală sub 30 t. Cea de-a doua, versiunea SR-30 Eagle Upgraded, are un mast modular. Această soluție permite trecerea la configurații LHR (Low Head Room) și CFA (Continuous Flight Auger) într-un mod simplu și eficient din punctul de vedere al costurilor.

Gata pentru provocări
Pentru a sprijini mai bine performanțele mecanice, instalația de foraj este echipată cu motor diesel de ultimă generație Stage V / Tier 4F, cu sistem low-idle ce îmbunătățește eficiența consumului de combustibil și reduce poluarea fonică. Motorul Cummins de 4.5 litri (în patru cilindri) poate dezvolta o putere maximă de 149 kW (200 hp). Puterea și eficiența lucrează împreună pentru îmbunătățirea productivității: sunt disponibile forțe mai mari la nivelul uneltei de lucru, pentru a îmbunătăți excavarea. Noul Eagle se dovedește robust în condițiile grele de lucru și are o capacitate buna de a îndeplini orice operațiune provocatoare.

Noul SR-30 Eagle poate face față chiar și pe cele mai exigente șantiere. În ciuda dimensiunilor sale reduse, rezistența mastului a făcut posibilă instalarea unui echipament de foraj rotativ cu un cuplu maxim de 131 kNm, capabil să optimizeze cuplul și viteza de rotație în timpul excavării datorită controlului automat. Mai mult, echipamentul de foraj rotativ este prevăzut cu un nou bloc hidraulic, reproiectat pentru a oferi performanțe hidraulice mai eficiente și pierderi minime de presiune.

Vizibilitate completă
SR-30 Eagle oferă o vizibilitate completă la nivelul solului, dar și sub. Împrejurimile instalației de foraj sunt sub control datorita parbrizului mare, oglinzilor retrovizoare și sistemului de camere video ce transmite imagini pe monitorul în cabină. Performanțele de foraj sunt monitorizate de sistemul integrat DMS (Drilling Mate System), care oferă operatorului date în timp real cu privire la forarea piloților de fundație.

MEq
By MEq august 10, 2021 18:52