Sistemul telematic FleetLink optimizează monitorizarea şi managementul flotei de maşini

MEq
By MEq decembrie 12, 2016 15:53

Sistemul telematic FleetLink optimizează monitorizarea şi managementul flotei de maşini

Sistemul telematic inteligent FleetLink este disponibil pe echipamentele pentru construcţii rutiere Atlas Copco. Acesta reprezintă un instrument convenabil și eficient de monitorizare și gestionare a flotei de utilaje pentru construcţii.

Sistemul le permite utilizatorilor să optimizeze flota de utilaje, să reducă per ansamblu costurile de întreţinere şi să economisească timp şi bani. „Căutam să oferim clienţilor noştri o modalitate uşoară de a monitoriza flota de maşini şi de a urmări operaţiunile efectuate cu acestea. Sistemul nostru inovator FleetLink duce eficiența şi managementul flotei de maşini la un alt nivel, crescând productivitatea”, a afirmat Tim Hoffman, product manager Atlas Copco, utilaje pentru construcții rutiere.

Trei pachete
Atlas Copco oferă sistemul FleetLink în trei pachete: FleetLink Standard (pentru finisoare de asfalt mici), FleetLink Advanced (pentru compactoare mari de sol şi de asfalt, precum şi pentru finisoare de asflat de clasă mare) și FleetLink Pro. Primele două pachete nu presupun costuri pentru client în primii trei ani. Fiecare pachet include un modul hardware, acces online la un portal de management al flotei, dar şi un abonament lunar de conectare, pe care clienţii îl pot prelungi după expirarea perioadei de trei ani.
FleetLink Pro este cel mai amplu pachet oferit, util mai ales pe cele mai avansate echipamente – compactoare de asfalt, finisoare și freze la rece. În plus față de ceea ce oferă FleetLink Advanced, acesta include și parametri de pavare precum lățimea și valorile grosimii stratului așezat, toate legate de localizarea geografică a finisorului. FleetLink Pro oferă o interfață integrată cu BPO ASFALT, un instrument de optimizare a procesului de construcție ce permite antreprenorilor să optimizeze planificarea, execuția și documentarea proiectelor de construcții.

FleetLink
FleetLink este utilizat pe finisoare mici de asfalt Atlas Copco, inclusiv pe modelul F1200C, şi este compatibil şi cu utilaje ale altor producători. Sistemul înregistrează poziţionarea (locul) utilajului şi orele de lucru. De asemenea, include un „tool” pentru setarea unuia sau mai multor perimetre de acţiune (geo-fences) al unui utilaj sau al unui grup de utilaje. Programul „geo-fence” transmite automat un mesaj către o adresă de email predefinită atunci când un utilaj pătrunde sau părăseşte perimetrul definit, permiţând astfel clientului să-şi urmărească utilajul chiar şi atunci când nu este logat la o pagină web.

Prin intermediul sistemului FleetLink pot fi programate şi intervalele de mentenanţă a maşinii, instrumentul trimiţând un email de înştiinţare către o adresă setată atunci când utilajul se apropie de următoarea dată de service. În prezentarea generală de întreținere a modulului, utilizatorii pot vedea statusul de service al fiecărei mașini din flota lor. Acest lucru ajută la planificarea eficientă și proactivă a service-ului echipamentului.

FleetLink Advanced
Cel de-al doilea pachet, FleetLink Advanced, este utilizat pe compactoarele de sol Atlas Copco de la CA1500 până la CA6500, pe compactoarele de asfalt de la CC220 până la CC6200, precum şi pe finisoarele de asflat de clasă mare F800T, F800W, F1000T şi F1000W. Acest sistem include toate caracteristicile şi funcţiile pachetului FleetLink, dar în plus monitorizează din minut în minut și fiecare dintre parametrii şi performanţele utilajului. Astfel, beneficiind de aceste date, se optimizează felul în care este folosită flota de maşini, se reduc pierderile şi se eficientizează timpul şi costurile. De exemplu, managerii de flotă pot vedea dacă un utilaj anume funcţionează în regim de relanti atunci când în mod normal ar trebui să lucreze şi pot contacta operatorul pentru a determina motivul inactivităţii maşinii.
Sistemul Advanced permite o analiză suplimentară şi verifică performanţele utilajului în intervale de timp personalizate. Utilizatorii pot urmări temperatura lichidului de răcire al maşinii, timpul de deplasare, consumul de combustibil și factorul de sarcină, îmbunătățind performanța. De asemenea, utilizatorii FleetLink Advanced pot exporta și salva toate datele înregistrate, pentru analize ulterioare.

Diagnosticare de la distannță
Pe lângă funcția de întreținere, FleetLink Advanced permite, de asemenea, posibilitatea urmăririi de la distanță a erorilor și avertizărilor, reducând la minimum timpii morți. De exemplu, poate fi urmărit nivelul lichidului diesel de evacuare (DEF) la utilajele cu motoare Tier 4F / Stage IV sau poate fi detectat nivelul scăzut de ulei. Toate mesajele de avertizare ale mașinii sunt trimise către o pagină web sau (dacă se dorește) la o adresă de e-mail înregistrată.
În funcție de preferințele și cerințele personalului, portalul on-line FleetLink poate fi personalizat la nivel de unități de măsură, setări ale hărții și frecvența notificărilor. Cu diverse filtre și setări personale pentru grafice și tabele, pagina web poate fi adaptată cerințelor individuale pentru diferite nevoi ale clienților. Acest lucru face ca pagina web să fie foarte ușor de folosit.

MEq
By MEq decembrie 12, 2016 15:53