Sistemul de măsurare Pave-TM de la MOBA revoluționează construcția de drumuri

MEq
By MEq august 10, 2017 19:21

Sistemul de măsurare Pave-TM de la MOBA revoluționează construcția de drumuri

Pave-TM, primul sistem din lume pentru măsurarea automată a grosimii stratului de asfalt în construcția de drumuri, este prezentat de MOBA în premieră. Sistemul inovator de la MOBA Mobile Automation AG captează grosimea de așternere a oricărui strat de drum și, prin urmare, este primul și singurul sistem de măsurare a grosimii stratului fără contact (contact-free) în timpul așternerii asfaltului.

Grosimea stratului este o caracteristică decisivă a calității în lucrările de asfaltare. Astfel, Pave-TM contribuie semnificativ la creșterea calității în construcțiile de drumuri și, totodată, sporește fiabilitatea procesului. Pe lângă eliminarea erorilor de măsurare manuală, acest sistem oferă și un potențial ridicat de economisire.

Împreună cu 4 senzori ultrasonici de înaltă precizie Sonic-Ski PLUS, controllerul de ultimă generație MPC-120 calculează în timp real grosimea stratului. După o singură ajustare, sistemul afișează continuu grosimea stratului încorporat – fie strat de suprafață, strat de liant sau strat de bază asfaltat. Prin afișarea permanentă a valorilor actuale ale grosimii, cele două afișaje GDC-320 asistă echipa de lucru.

Datorită colaborării strânse cu Dynapac, modelele de utilaje SD ale producătorului pot deja să afișeze grosimea curentă a straturilor direct în stațiile de control externe. Prin aceasta, afișajul opțional GDC-320 poate fi omis, dacă este necesar. Toate finisoarele seriei SD sunt, prin urmare, pregătite pentru instalarea sistemului Pave-TM din fabrică (Pave-TM ready). Desigur, sistemul este disponibil și pentru instalare ulterioară. Astfel, finisoarele de toate tipurile pot fi modernizate și aduse la cel mai recent stadiu tehnologic.

Odată cu dezvoltarea Pave-TM, MOBA Mobile Automation AG își reafirmă rolul de pionierat în construcția de drumuri. Sistemele dovedite precum MOBA-matic și Big Sonic-Ski sunt printre cele mai recunoscute și mai bune soluții pentru așternerea asfaltului și contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității. Primul sistem din lume pentru măsurarea grosimii stratului fără contact este o altă inovație ce extinde seria de sisteme inteligente de pavare MOBA. Cei peste 40 de ani de experiență în construcția de drumuri și inovarea continuă contribuie la evoluția tehnologiilor MOBA.

MEq
By MEq august 10, 2017 19:21