Sistemul de depozitare compact pentru containere PowerCube de la Jungheinrich

MEq
By MEq iunie 9, 2022 14:39

Sistemul de depozitare compact pentru containere PowerCube de la Jungheinrich

Story Highlights

  • Sistem de depozitare compact pentru containere
  • PowerCube
  • Jungheinrich
  • LogiMAT 2022
  • compact storage system for containers
  • automated warehouse systems
  • intralogistica

Related Articles

Jungheinrich a prezentat sistemul automat de depozitare compactă pentru containere PowerCube la LogiMAT 2022, deschizând o nouă dimensiune în eficientizarea depozitului. PowerCube impresionează prin utilizarea unică a spațiului, flexibilitatea maximă, performanța puternică și integrarea fizică și digitală simplă în depozitele existente. Această inovație Jungheinrich stabilește noi standarde în domeniul sistemelor automate de depozitare.

PowerCube este un sistem automat de depozitare compactă pentru containere care asigură depozitarea și ridicarea comenzilor deosebit de compacte pentru bunuri mici și marfă generală. Containerele sunt stivuite unul peste altul în canale verticale de până la 12 m înălțime, în cadrul sistemului de rafturi modulare PowerCube. Această înălțime a sistemului permite depozitarea containerelor cu un spațiu deosebit de eficient în cea mai mică zonă posibilă. Containerele sunt depozitate și preluate de echipamente (navete) PowerCube special dezvoltate care se deplasează automat sub sistemul de rafturi. Datorită acestui principiu, PowerCube oferă un avantaj decisiv față de alte sisteme de depozitare compacte, deoarece depozitul poate fi construit în mod flexibil în sus și poate fi adaptat formelor individuale de acoperiș.

Pentru Christian Erlach, Chief Sales Officer la Jungheinrich, PowerCube este răspunsul corect la o multitudine de provocări actuale în intralogistică: „Companiile sunt tot mai presate de timp sau ating limitele capacității lor de depozit. PowerCube este soluția perfectă pentru a-și crește semnificativ eficiența depozitului, crescând-si astfel competitivitatea. Datorită compactității extrem de ridicate și performanțelor înalte, PowerCube schimbă spațiul și timpul din depozit.” PowerCube este o soluție ideală pentru clienții interesați de automatizare sau pentru utilizarea inter-industrială în e-commerce.

Utilizarea spațiului și o densitate mare de depozitare
Datorită amenajării verticale ultra-compacte a containerelor, PowerCube folosește în mod ideal spațiul de depozitare și atinge o densitate de depozitare de patru ori mai mare decât cea a unui sistem de depozitare convențional. Înălțimea sistemului de până la 12 m face din PowerCube cel mai înalt sistem compact de depozitare pentru containere din clasa sa. Acest lucru creează spațiu în depozit, care poate fi folosit pentru extinderea gamei de mărfuri sau în alte scopuri. Jungheinrich PowerCube este, de asemenea, unic pe piață în ceea ce privește flexibilitatea. Sistemul automat de depozitare compactă pentru containere poate fi montat pe podele industriale normale fără reprelucrări ample, cum ar fi supra-frezare sau șlefuire, putând fi integrat cu ușurință în depozitele existente. Deoarece navetele se deplasează sub containere, PowerCube poate fi extins cu ușurință în sus și adaptat la diferite structuri ale clădirii. La nevoie, poate fi conectat și la un sistem personalizat de benzi de transport.

Nou dezvoltatele navete PowerCube se deplasează cu o viteză maximă de 4 m/s și o accelerație de până la 2 m/s². Acestea pot transporta simultan două containere cu o sarcină de 50 kg fiecare, deplasându-se automat în plan sub raftul PowerCube. Datorită numărului scalabil de navete, debitul PowerCube poate fi ajustat în mod flexibil pentru a răspunde cererii crescute sau extinderilor din gama de produse. Folosind baterii litiu-ion de înaltă performanță – care sunt încărcate temporar la stațiile de lucru pe durata operării – navetele sunt gata de utilizare 24 de ore pe zi fără timpi de nefuncționare. Acest lucru asigură un randament ridicat al sistemului și face ca bateriile să fie un motiv-cheie pentru performanța ridicată a PowerCube. Bateriile litiu-ion ale navetelor generează o cantitate redusă de căldură și au o influență mică asupra temperaturii ambiante din depozit. Un alt avantaj este că navetele pot fi scoase din PowerCube la nivelul podelei, pentru lucrări de întreținere; deci nu este necesară o platformă de întreținere, spre deosebire de sistemele concurente.

Integrare IT inteligentă
În PowerCube, Jungheinrich a reușit să combine procese eficiente și un hardware inovator, cu ajutorul tehnologiei software de ultimă generație. Avantajele includ aici conectarea simplă la infrastructura IT existentă (pentru client) și proiectarea software-ului pentru flexibilitate maximă, în ceea ce privește cerințele de proces și performanță. Cu PowerCube, Jungheinrich prezintă o abordare integrată și holistică pentru viitorul sistemelor de stocare compacte și își îndeplinește promisiunea privind o nouă dimensiune a eficienței în depozit.

MEq
By MEq iunie 9, 2022 14:39