Sandvik DR413i extinde gama de foreze inteligente cu cap rotativ

MEq
By MEq iulie 28, 2023 12:05

Sandvik DR413i extinde gama de foreze inteligente cu cap rotativ

Sandvik Mining and Rock Solutions introduce Sandvik DR413i, cea de-a patra instalație de foraj din gama sa de foreze inteligente cu cap rotativ. Construită special pentru carierele de rocă dură la mare altitudine, Sandvik DR413i reprezintă evoluția naturală a modelului Sandvik D90, recunoscut pentru consistența și durabilitatea sa.

Ideală în aplicații de foraj pentru minereu de fier și cupru, la altitudini de până la aprox. 4.500 m, foreza minieră Sandvik DR413i poate săpa găuri cu diametre de 250 până la 349 mm. Motorul său este conceput special pentru a permite forarea la altitudine mare, având performanțe impresionante fără a fi însă o instalație supradimensionată.

Sandvik DR413i se încadrează între modelele Sandvik DR412i (203 până la 311 mm) și Sandvik DR416i (270 până la 406 mm). Feedback-ul clienților de la aceste două foreze a jucat un rol crucial în dezvoltarea noului Sandvik DR413i.

La o singură trecere, Sandvik DR413i are o capacitate de săpare de 17 m și o greutate de 52.160 de kg pe bit. Un sistem mobil de centralizare reduce flexiunea prăjinii, producând găuri mai curate și mai drepte. Instalația este echipată cu tehnologii de automatizare precum Performance iDrill și Navigation iDrill pentru a crește precizia și productivitatea. Sandvik DR413i este cea mai nouă soluție de automatizare scalabilă a companiei: AutoMine poate extinde funcțiile încorporate pentru a permite operarea forezei din câmpul vizual, dintr-o cameră de control sau chiar funcționarea complet autonomă.

Funcțiile cheie ale forezei Sandvik DR413i lucrează în mod colectiv pentru a crește productivitatea. Arhitectura sistemului de control inteligent SICA (Sandvik Intelligent Control System Architecture) oferă operatorului feedback în timp real cu privire la performanța și starea instalației, eliminând aproximările. SICA și funcțiile automate integrate, cum ar fi Auto Drill și Auto Cycle, asigură calitate și consistență de la gaură la gaură.

Sandvik DR413i reduce interacțiunea personal – utilaj în termeni de intervenții, maximizând în același timp durata de viață a componentelor. Designul său ușor de întreținut reduce timpul necesar pentru sarcinile programate și neprogramate, îmbunătățind siguranța și rentabilitatea investiției.

Noua instalație de foraj nu neglijează nici nevoia de sustenabilitate a clienților. Managementul inteligent al sistemului ajută la reducerea emisiilor de carbon și la prelungirea duratei de viață a componentelor, îmbunătățind costurile de operare. Sistemul de control al compresorului reglează volumul compresorului în funcție de aplicație, reducând consumul de combustibil și impactul asupra mediului și îmbunătățind totodată calitatea găurilor săpate.

MEq
By MEq iulie 28, 2023 12:05