Renault Trucks își consolidează oferta Optitrack

MEq
By MEq iunie 4, 2018 21:47

Renault Trucks își consolidează oferta Optitrack

Renault Trucks adaugă noi funcții sistemului Optitrack, conceput pentru a crește puterea de tracțiune a vehiculelor și pentru a menține performanțele ridicate indiferent de teren. Constructorul oferă, de asemenea, o versiune Optitrack+, ce încorporează noi motoare hidraulice, versiunea fiind destinată clienților care lucrează în condiții extreme.

Sistemul Optitrack a fost dezvoltat de Renault Trucks în parteneriat cu Poclain Hydraulics, în 2009, și este disponibil pe gama de camioane C2.5, oferind o putere de tracțiune suplimentară datorită a două motoare hidraulice montate în butucii roților față. Acest sistem oferă posibilitatea de a beneficia de transmisie integrală temporară, la cerere, depășind constrângerile unui vehicul „convențional” cu tracțiune integrală, în special în ceea ce privește consumul de combustibil, înălțimea de încărcare, costurile de întreținere și masa suplimentară.

Presiunea hidraulică a sistemului a fost crescută de la 420 la 450 de bari, ceea ce a dus la o creștere cu 7% a cuplului maxim al roții. Această caracteristică nouă îmbunătățește puterea de tracțiune, permițându-le șoferilor să facă față dificultăților inerente manevrării vehiculelor cu încărcături mari sau pe teren abrupt. Pentru a asigura o putere maximă de pornire în cele mai solicitante situații, precum și un control total al vehiculului, Renault Trucks a adăugat o funcție „boost”. Atunci când este activată de către șofer, aceasta crește presiunea pe roțile față la maximum (450 bari) pentru a obține un cuplu maxim de pornire.

Sistemul Optitrack se deconectează atunci când vehiculul atinge viteza de 50 km/h (față de 40 km/h pe versiunile anterioare) și se recuplează automat la 20 km/h, fără a mai necesita intervenția șoferului. În cele din urmă, un dispozitiv de autocalibrare reglează permanent setările sistemului Optitrack, asigurând vehiculului performanțe de lungă durată. De asemenea, a fost adăugată o treaptă de marșarier suplimentară (R2), pentru o manevrabilitate optimă în toate tipurile de teren.

Camioanele care operează în condiții extreme pot beneficia acum de funcțiile versiunii îmbunătățite Optitrack+. Aceasta prezintă noi motoare hidraulice ce măresc cu 30% cuplul punții față. Versiunea îmbunătățită oferă o putere de tracțiune continuă pentru a face față sarcinilor mari, pantelor abrupte și solului moale. Optitrack+ este recomandat în special în aplicații terasiere sau pentru transportul de agregate în condiții dificile.

MEq
By MEq iunie 4, 2018 21:47