Red Dot Design Award 2016, pentru încărcătoarele frontale Liebherr XPower

MEq
By MEq iulie 7, 2016 23:36

Red Dot Design Award 2016, pentru încărcătoarele frontale Liebherr XPower

Compania germană Liebherr a fost distinsă cu prestigiosul Red Dot Award 2016, în categoria „Product Design”, pentru noile sale încărcătoare frontale pe pneuri XPower L 550 – L586. Premiul a fost anunţat de către juriul de experţi în cadrul galei Red Dot, desfăşurată pe 4 iulie la Essen, în Germania.

Designul funcţional al încărcătoarelor pe pneuri XPower i-a convins pe juraţi. Împreună cu reprezentanții echipei sale, Johann Stickler, Managing Director şi Director Tehnic al Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH, a primit personal premiul internațional. După iF Design, primit în luna martie, aceasta este cel de-al doilea premiu de design primit de încărcătoarele pe pneuri XPower în acest an.

XPower reprezintă noua generație de încărcătoare frontale mari Liebherr L 550 – L 586. În dezvoltarea produsului, eficiența consumului de combustibil, puterea, robustețea și confortul operatorului au fost condiţii obligatorii pentru Liebherr. Aceste principii au influențat, de asemenea, dezvoltarea designului – astfel încât să îmbine funcționalitatea și estetica.

„În dezvoltarea designului, în plus față de aspectele funcționale, cum ar fi siguranța și ușurința utilizării, accentul a fost pus şi pe aspectul puternic”, explică Johann Stickler, responsabil pentru dezvoltarea noilor încărcătoare frontale. „Prin urmare, am subliniat stilul modern pe care l-am implementat în mod constant de la brațul de ridicare și cabina confortabilă până la partea din spate a utilajului. Acest lucru înseamnă o siluetă compactă, încărcătoarele lăsând o impresie de dinamism și putere chiar și atunci când nu lucrează.”

MEq
By MEq iulie 7, 2016 23:36