PrimeTech a ales sa utilizeze ventilator Flexxaire pe noul PT-300 cu tehnologie Tier 4

MEq
By MEq august 3, 2017 17:48

PrimeTech a ales sa utilizeze ventilator Flexxaire pe noul PT-300 cu tehnologie Tier 4

PrimeTech PT-300 este echipat cu un radiator supradimensionat, cu o capacitate mare de răcire a uleiului hidraulic, a aerului și a apei, chiar și atunci când lucrează în condiții de climă extrem de caldă. Elicea radiatorului este prevăzută cu palete solide, pentru a nu se înfunda cu praf și murdărie și pentru a face mai ușoară curățarea.

Radiatorul poate fi echipat cu un ventilator proporțional și reversibil Flexxaire. Ventilatorul Flexxaire cu senzor de pas (în sistem cu buclă închisă), în combinație cu unitatea de control a motorului (engine control unit – ECU), monitorizează temperaturile și, pe baza acestora, fluxul de aer este reglat automat, modificând pasul elicei. Practic, ventilatorul Flexxaire asigură fluxul exact de aer necesar pentru o răcire eficientă (nici mai mult, nici mai puțin). Acest lucru duce la un consum mai mic de energie al ventilatorului și, în cele din urmă, la un consum redus de combustibil. În plus, ventilatorul este setat și pentru absorbție, ținând departe praful de compartimentul motor și astfel păstrându-l curat. Ventilatorul este acționat hidraulic, iar pasul palelor este reglat hidraulic; este o soluție mai fiabilă decât ventilatoarele cu transmisie prin curea, cu pale reglate de un compresor separat.

„De obicei, praful este dăunător pentru radiatoare, dar de când am instalat un sistem ventilator reversibil Flexxaire pe utilajele noastre, eficiența răcirii este mai bună, iar radiatoarele tind să rămână mai curate în medii foarte calde și prăfuite. Odată ce temperaturile cresc, ventilatorul Flexxaire intră în funcțiune și elimină praful și resturile. Sistemul Flexxaire facilitează funcția de curățare, maximizează performanța motorului și economisește combustibil”, spune Cristian Fabbri, Head of Engineering la PrimeTech. „Ciclul de curățare reversibil are control manual și automat de activare. Pe display-ul principal, operatorul poate modifica setările automate (timpii de ciclu) în funcție de condițiile de lucru”, a adăugat el.

Flexxaire și PrimeTech colaborează din 2010, Flexxaire fiind furnizorul exclusiv al PrimeTech pentru ventilatoare proporționale reversibile pentru toate tractoarele șenilate din seria PT.

MEq
By MEq august 3, 2017 17:48