Premieră mondială și un nou design pentru concasoarele Keestrack, la Intermat 2018

MEq
By MEq mai 11, 2018 18:21

Premieră mondială și un nou design pentru concasoarele Keestrack, la Intermat 2018

Ultima inovație prezentată în premieră la Intermat 2018 de către Keestrack a fost noul design modern al concasorului cu impact pe șenile R3 / R3e. Datorită dimensiunilor sale compacte de transport și de operare, modelul de 30 de tone oferă toate avantajele conceptului hibrid diesel-electric pe care Keestrack îl implementează ca un sistem eficient alternativ de acționare în tot mai multe game de produse ale instalațiilor sale de concasare și sortare.

Ca soluție mobilă, aplicabilă într-o gamă largă de operții, de la lucrări de șantier pe termen scurt până la producție semi-staționară flexibilă, în unități de reciclare și producție de dimensiuni medii, Keestrack R3 (fostul Destroyer 1011) a fost un utilaj de top timp de mulți ani în randul concasoarelor cu impact 30 de tone. Noua generație este lansată acum într-un design modern și atractiv, aceste instalații fiind caracterizate de ușurința încărcării, timpi reduși de instalare și un nivel înalt de mobilitate, datorită construcției cadrului cu tren de rulare pe șenile. Carcasele și ușile cu deschidere largă permit accesul la toate componentele și satisfac cerințele de întreținere operațională. Începând din primăvara lui 2018, noul concasor e disponibil într-o versiune diesel-hidraulică R3 și într-una hibridă R3e, cu un motor diesel-electric și sursă de alimentare electrică.

Cele două versiuni beneficiază de concasorul cu impact de înaltă performanță 48 ICR 100-00 cu o deschidere mare de alimentare de 770 x 960 mm, care asigură o eficiență de concasare de până la 250 t/h, datorită rotorului puternic de 920 mm (diametru: 1100 mm, 3200 kg) și vitezelor sale mari. Datorită motorului diesel Volvo Penta de 235 kW Stage IV (opțional: Stage IIIA, de 260 kW) și generatorului de 300 kVA ca sursă de energie integrată (on-board), noul Keestrack R3e este complet autonom și extrem de flexibil atunci când este deplasat pe diferite șantierele de construcții. Concasorul este alimentat cu motoare electrice de 132 kW sau 160 kW, iar rolele de curea interschimbabile (375 mm / 450 mm) se pot utiliza pentru a regla caracteristicile de performanță ale concasorului. Un motor electric de 45 kW cu două pompe cu senzor de sarcină asigură alimentarea tuturor componentelor hidraulice (mecanismul de acționare, controlul unității de concasare, sistemul hidraulic, unitatea de alimentare/sortare, ventilatoarele de răcire). Prin extinderea utilizării motoarelor electrice la toate sistemele benzii de transport și la unitățile periferice, circuitele hidraulice ample țin acum de trecut.

R3e are o conexiune externă (de ieșire) de 63 A pentru operarea economică a unităților de sortare conectate ulterior sau a benzilor transportoare, precum și un conector standard (plug-in) pentru alimentarea complet electrică de la rețea sau de la un generator suplimentar. Toate funcțiile sistemului comandate prin intermediul controlerului PLC cu noua consolă intuitivă și unitatea de comandă de la distanță rămân active, fără utilizarea motorului diesel încorporat.

Pentru utilajele sale diesel-electrice sau pentru cele hibride, cu sursă de alimentare opțională, Keestrack estimează economii imediate ale costurilor de energie între 40 și 70%, în comparație cu unitățile diesel-hidraulice convenționale. Alte avantaje includ costuri mai mici de întreținere, în primul rând pentru sistemele electrice de benzi transportoare și pentru modulele de sortare, precum și o durată de viață totală mai mare pentru componentele de acționare, supuse acum unor sarcini mai uniforme.

În ultimii doi ani, producătorul a prezentat în succesiune rapidă unitățile de concasare cu impact Keestrack R5e și R6e, concasoarele cu fălci B3e și B4e și concasoarele cu con H4e și H6e, fiecare dintre acestea fiind soluții de concasare complet dezvoltate pentru implementarea parțial electrică sau complet hibridă în toate aplicațiile relevante și clasele de putere de reciclare mobilă și producție minerală.

MEq
By MEq mai 11, 2018 18:21