Peste 30 de utilaje Komatsu Europe la bauma 2016

MEq
By MEq februarie 13, 2016 00:05

Peste 30 de utilaje Komatsu Europe la bauma 2016

Komatsu Europe va expune la Bauma peste 30 de utilaje, distribuite pe două zone ce însumează 7000 mp. Câteva modele noi şi cele mai recente tehnologii destinate produselor şi serviciilor vor evidenţia preocuparea continuă a producătorului japonez pentru inovaţii şi angajamentul de a creşte eficienţa pe şantier şi a reduce costurile totale pentru clienţi.

Indoor
Într-un stand de 4500 mp, Komatsu îşi va prezenta cele mai recente modele, de la utilaje din gama utility la maşini pentru aplicaţii de carieră, alături de o nouă gamă de ataşamente de lucru. Printre acestea se vor afla recent lansatele excavatoare „–11” şi noile încărcătoare frontale pe pneuri cu sistem „Auto digging”, incluzând caracteristici de economisire a consumului regăsite şi pe celelalte utilaje. Majoritatea excavatoarelor vor veni echipate cu sisteme de cuplă rapidă şi cupe marca Lehnhoff (brand achiziţionat anul trecut de către Komatsu Europe).

Cele mai recente inovații în tehnologia Komatsu vor fi prezentate odată cu lansarea noului excavator hibrid Komatsu de 36 t, o reînnoire a angajamentului producătorului nipon de a reduce impactul utilajelor terasiere asupra mediului. De asemenea, în centrul atenției va fi şi conceptul IMC (intelligent Machine Control), prezentat industriei pentru prima dată la ediţia Bauma din 2013, şi care acum a penetrat toate piețele mondiale, cu peste 2.200 de unități livrate. Personalul Komatsu, special instruit, va fi la dispoziţia vizitatorilor interesați să înțeleagă modul în care această tehnologie duce la o funcționare fără probleme, cu costuri totale reduse. De asemenea, experţii în sistemul Komtrax vor explica felul în care acesta ajută clienţii să managerieze uşor şi eficient o întreagă flotă de utilaje.

Outdoor
În zona exterioară, împărţită în trei secţiuni diferite, Komatsu va demonstra beneficiile și avantajele exclusive ale sistemului său inteligent de pe un buldozer D61PXi-24 și un excavator PC210LCi-10 cu nou integrata cupă înclinabilă. Noua cupă îşi poate schimba unghiul în timp real pentru a se potrivi cu suprafața de lucru. Cupa folosește cilindri integraţi ce detectează înclinarea suprafeţei pentru a-i determina poziționarea exactă. Astfel, flexibilitatea lui PC210LCi-10 e mult crescută, permițându-i să lucreze în proiecte complexe de suprafață, fără a schimba poziția mașinii în mod constant.

Tot afară se va regăsi şi noul excavator pentru exploatări miniere de suprafaţă PC7000. Odată cu noul PC7000, Komatsu îşi extinde portofoliul de utilaje pentru încărcat în clasa +200 t. Excavatorul întruneşte cerinţele de productivitate ridicată din acest sector de industrie şi, conform producătorului, oferă cel mai mic cost-per-tonă din clasa sa de operare. Reprezintă tot ce e mai nou în tehnologia exploatării, Komatsu colaborând îndeaproape cu partenerii săi din întreaga lume la dezvoltarea lui. Dintr-o abordare „customer-oriented”, clienţii Komatsu au fost rugaţi să-şi definească cerinţele pentru următoarea generaţie de excavatoare grele. Siguranţă, productivitate, mentenabilitate și performanță au fost factorii-cheie solicitaţi, iar toate au fost luate în considerare de către inginerii Komatsu. Aşa s-a ajuns la un utilaj de 677 t, cu scopul creării celui mai sigur şi mai performant excavator minier din clasa sa. Propulsat de două motoare diesel Tier 2, în 16 cilindri şi cu o putere de 1250 kW, PC7000 are o capacitate a cupei de 36 m³. Opţional, Komatsu oferă atașament de tip cupă dreaptă și propulsie electrică (motoare electrice 2×1200 kW). 23834_en_1bc18_10413_komatsu-pc7000-mining-shovel

MEq
By MEq februarie 13, 2016 00:05