Palfinger prezintă modul „fall protection” pe macarale articulate

MEq
By MEq februarie 4, 2016 12:22

Palfinger prezintă modul „fall protection” pe macarale articulate

Având propriul său mod de protecţie anticădere, Palfinger este singurul producător de pe piaţă ce oferă protecţie la cădere pe macaralele hidraulice articulate montate pe autocamioane. Modul FPM (fall protection mode) este disponibil pe macaralele SH şi TEC 7.

În cazul în care nu sunt disponibile măsuri de siguranță staționare, cum ar fi schele/eşafodaje și ancore de siguranță, în timpul lucrului la înălțime, folosirea protecției împotriva căderilor pe macaraua articulată poate fi un mijloc alternativ eficient de protecție a lucrătorilor. Un dispozitiv anticădere montat pe macara se atașează la hamul purtat de persoana ce lucrează la înălţime. Astfel, lucrătorul este asigurat în timp ce macaraua este în repaus.
În prezent, Palfinger este singura companie ce oferă un astfel de dispozitiv de protecţie anticădere ataşat macaralelor articulate, demonstrând că este un pionier în domeniul problemelor privind siguranţa. Modul FPM a fost dezvoltat de experţi din Austria, Germania, Elvetia şi Italia şi este folosit pentru moment doar în aceste ţări.
Pe lângă pregătirea tehnică a macaralei, utilizarea protecției anticădere pe macara necesită o inspecție detaliată a situației de pe șantier.

Siguranţa este prioritară
Protecția împotriva căderilor pe macara este folosită numai în cazuri excepționale. Supuse unor cerințe speciale și cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță precis definite, modul de protecție poate fi utilizat pentru a oferi protecție împotriva căderilor pe macara. Una dintre cerințe este ca cel puțin două persoane să fie prezente: una care este asigurată și una care operează macaraua. În modul FPM, capacitatea de ridicare a macaralei și stabilitatea vehiculului sunt în conformitate cu dispozițiile stricte de transport de călători. Prin urmare, Palfinger oferă siguranţă maximă în orice scenariu de lucru.
Modul FPM este disponibil pe modelele SH şi TEC 7. De asemenea, este posibilă şi adaptarea ulterioară pe modelele amintite.
v3_1454578679

MEq
By MEq februarie 4, 2016 12:22