CX15 EV sau un „sneak peek” asupra viitoarei game de miniexcavatoare electrice Case CE

MEq
By MEq februarie 24, 2022 17:08

CX15 EV sau un „sneak peek” asupra viitoarei game de miniexcavatoare electrice Case CE

În cadrul evenimentului „Capital Markets Day”, organizat de CNH Industrial pe 22 februarie 2022 în Miami Beach, Florida, CASE Construction Equipment a oferit o primă imagine asupra ofertei extinse de miniexcavatoare. Prezentarea a inclus si debutul modelului CASE CX15 EV (Electric Vehicle), un miniexcavator electric pe baterii, cu planuri de introducere pe piața europeană în 2023.

CASE CX15 EV este un miniexcavator de 1,3 t propulsat de un motor electric de 16 kW. Dispune de un tren de rulare pe șenile retractabil care permite reducerea lățimii până la 790 mm, pentru a putea încăpea prin intervalul unei uși și a lucra în spații restrânse. De asemenea, poate lucra foarte aproape de structuri și obstacole cu o rază de pivotare minimă.

Bateria litiu-ion de 21,5 kWh este încărcată fie folosind încărcătorul de la bord de 110V/220V, fie cu ajutorul unui încărcător rapid extern, care poate să încarce utilajul extrem de rapid, de obicei în 90 de minute. În funcție de tipul de aplicație, CASE CX15 EV va avea suficientă putere pentru a lucra 8 ore pe zi. Un sistem hidraulic cu senzor de sarcină va asigura o performanță fină și puternică, permițându-i operatorului să folosească utilajul în fiecare sarcină.

„De la emisii reduse de noxe și zgomot până la costuri mai mici de întreținere și de durată de exploatare, CASE CX15 EV va fi o completare puternică, eficientă și sustenabilă în gama noastră de miniexcavatoare”, a spus Egidio Galano, șeful diviziei de utilaje de construcții CASE, Europa. „Acest utilaj este următorul pas în procesul mostru de electrificare – și ne angajăm să aducem industriei un portofoliu complementar de utilaje diesel și electrice, pentru a întâmpina nevoile din cea mai extinsă gamă de aplicații și operațiuni.”

În 2020, la târgul internațional Conexpo, Case CE a prezentat primul buldoexcavator complet electric din industria utilajelor: Project ZEUS – 580 EV (Electric Vehicle) – un utilaj acționat de un pachet de acumulatori litiu-ion de 480 V și 90 kWh, ce poate fi încărcat de la orice conexiune trifazată de 220 V.

MEq
By MEq februarie 24, 2022 17:08