Noul sistem JCB LiveLink Control Tower ușurează munca operatorilor flotelor mixte de utilaje

MEq
By MEq mai 18, 2018 18:03

Noul sistem JCB LiveLink Control Tower ușurează munca operatorilor flotelor mixte de utilaje

JCB lansează o nouă versiune a sistemului său telematic LiveLink, care permite operatorilor flotelor mixte să-și controleze toate echipamentele printr-o singură rețea. LiveLink este sistemul telematic al JCB și este folosit de peste 160.000 de utilaje JCB la nivel mondial, având peste 70.000 de înregistrări (login-uri) pe lună.

Acum, aceleași beneficii de monitorizare de la distanță sunt disponibile și pentru clienții care operează și alte echipamente în afară de JCB. Noul sistem JCB LiveLink Control Tower le permite proprietarilor de flote să importe fără probleme informații de la orice sistem telematic compatibil cu standardul Telematics V1.2 al Asociației Profesioniștilor în Managementul Echipamentelor (AEMP).

Toate informațiile despre utilaje – fie JCB, fie ale altor producători – pot fi apoi afișate și interpretate într-un portal web securizat, intuitiv, sau integrate într-un sistem IT propriu al unui utilizator. JCB va furniza, de asemenea, mai multe servicii Developer Toolkit pentru a ajuta la integrarea datelor mașinilor în sistemele existente și în software-ul de închiriere sau de management al parcurilor de utilaje.

„Numeroși clienți au flote mixte, iar majoritatea producătorilor oferă acum o formă de suport telematic. Aceasta înseamnă că operatorii de flote se pot confrunta cu o gamă complexă de date, de multe ori în diferite formate. Acest lucru înseamnă invariabil înregistrarea și vizualizarea mai multor sisteme incompatibile pentru a obține o imagine de ansamblu asupra performanței, localizării și cerințelor de service ale întregii flote”, a afirmat Ian Sayers, Managing Director Parts and Service la JCB.

Beneficiile JCB LiveLink
Sistemul telematic de management al flotei LiveLink de la JCB este standard pe toate utilajele JCB din clasa grea și medie și este instalat pe 90% dintre mașinile JCB vândute în Europa. Cele mai recente funcții includ: monitorizarea consumului de combustibil; date ale modului de operare; planificarea intervalelor de întreținere și prevenirea defecțiunilor; localizarea în timp real.

Creșterea economiei de combustibil
LiveLink oferă managerilor de flote informații cu privire la utilizarea combustibilului, inclusiv consumul real și nivelul rezervorului. Sistemul îi arată clientului modul de operare și date în timp real, permițându-i managerului să vadă cum sunt folosite echipamentele pe șantier, și afișand operatorilor modul în care ar putea manevra mai eficient echipamentul.
Perioadele de ralanti excesive pe șantier pot indica o utilizare necorespunzătoare a mașinilor. Poate s-ar impune folosirea unui excavator mai mic sau utilajul ar putea lucra cu mai multe camioane o dată, permițând managerilor să schimbe echipamentul între locații pentru a obține o utilizare sporită.

Întreținere preventivă îmbunătățită
Avertizările mașinii, precum apa în rezervorul de combustibil, pot fi trimise atât clientului, cât și unui dealer local JCB, unde pot fi monitorizate și utilizate pentru a semnala necesitatea întreținerii sau schimbarea operării pe șantier. Acest lucru oferă clientului un control mai mare al flotei, dar se asigură și că distribuitorul oferă clientului un service proactiv, reducând timpii de inactivitate și prevenind avariile utilajului.

Managerii de flote pot colabora cu dealerii pentru a planifica întrețineri și intervale de service periodice care să se potrivească operării lor, asigurându-se că sunt disponibile toate filtrele și fluidele necesare și că timpul de inactivitate planificat nu afectează în mod negativ lucrările de șantier. Clienții pot accesa informațiile despre mașinile lor în orice moment prin intermediul unui portal web, unde pot organiza rapoarte zilnice sau săptămânale care pot fi integrate în mai multe pachete comune de software pentru gestionarea flotelor.

Localizare și Geofencing
Sistemul de localizare permanent actualizat al LiveLink poate avertiza clientul asupra deplasării neautorizate a mașinii, prevenind furtul și avertizând companiile de închiriere cu privire la utilizarea continuă a echipamentele dincolo de perioada de închiriere. Sistemul JCB LiveLink instalat pe un utilaj poate duce și la reducerea polițelor de asigurare.

MEq
By MEq mai 18, 2018 18:03