Noul excavator pe roți Takeuchi TB395W

MEq
By MEq martie 19, 2024 14:08

Noul excavator pe roți Takeuchi TB395W

Takeuchi și-a extins linia de excavatoare pe roți odată cu modelul TB395W. O opțiune extrem de versatilă, noul utilaj combină performanța puternică de excavare cu capabilitățile de deplasare on-road, fiind potrivit pentru proiectele pe termen mai scurt, cu ritm rapid de avans.

„Excavatoarele pe roți sunt din ce în ce mai comune în Europa și câștigă popularitate și în alte regiuni”, a declarat Clay Eubanks, director vânzări globale, Takeuchi. „Cu noul TB395W, oferim clienților noștri un utilaj mai mare, de înaltă performanță, care oferă toate beneficiile unice ale unei unități pe roți, inclusiv viteze mai mari de deplasare și capacitatea de a gestiona atât aplicații on-, cât și off-road.”

TB395W are două moduri de direcție integrală – 4WS (direcție integrală) și 4WSC (direcție crab). Brațul mai lung permite un spațiu mai mare între cupă și lama de nivelare, datorită poziției de montare a brațului. Ca urmare, operatorii excavatorului TB395W pot trage cupa până la lamă, ceea ce este ideal atunci când lucrează în spații înguste sau îndepărtează un obstacol. Modul Auto Cruise le permite operatorilor să-și seteze și să-și ajusteze vitezele de deplasare prin apăsarea unui buton sau acționând un comutator. Auto Cruise este potrivit pentru uneltele de lucru (atașamentele) care necesită o viteză de deplasare constantă, precum un mulcher, un echipament de tuns sau un săpător de șanțuri (trencher).

Noul excavator pe roți Takeuchi TB395WTakeuchi a reproiectat interiorul lui TB395W pentru a îmbunătăți experiența operatorului. Cabina are un ecran tactil de 8 inch ușor de citit, un monitor color multifuncțional, aer condiționat integrat și funcții radio DAB. Scaunul cu spătar înalt, cu suspensie pneumatică, cotierele reglabile, comenzile cu efort redus, suprafața mare a podelei plate și suporturile pentru picioare cresc confortul operatorului și productivitatea pe tot parcursul zilei de lucru. Folosind butonul rotativ (jog-dial), operatorii pot naviga prin meniul monitorului și controla cu ușurință excavatorul. Comutatoarele de control simple, cu o singură atingere, acționează alte funcții ale mașinii, cum ar fi luminile de lucru, modurile de lucru Standard și ECO, blocarea portului de service 1, cutia de viteze, selectarea brațului oscilant/a balansierului, blocarea diferențialului, regenerarea manuală/oprirea regenerării și alarma de suprasarcină.

Excavatorul TB395W cântărește 10.625 kg (echipat cu stabilizatoare spate și lamă frontală). Este propulsat de un motor diesel Stage V, de 85 kW (113,9 hp) la 2.200 rpm, cu un cuplu de până la 460 Nm. Sistemul hidraulic în buclă închisă, cu senzor de sarcină, oferă un control fără probleme al uneltelor de lucru și permite folosirea unei game extinse de atașamente hidraulice. Adâncimea de săpare de 4.095 mm a lui TB395W îl fac deosebit de util pe șantierele de construcții. Excavatorul oferă o forță maximă de rupere a cupei de 58,9 kN, o forță maximă de săpare a brațului de 39,7 kN și o forță de tracțiune de 57,8 kN. Mai multe porturi de service opționale sunt disponibile pe TB395W, cu portul de service standard 1 (SP1) și portul de service 2 (SP2) conectat la mijlocul brațului cu supape de închidere. SP1 oferă un debit de până la 120 L/min și o presiune nominală de 21,0 MPa, în timp ce SP2 are un debit de până la 55 L/min și o presiune nominală de 21,0 MPa.

Deoarece lucrările de întreținere și service adecvate sunt imperative pentru o durată lungă de exploatare a utilajului, Takeuchi a proiectat pentru TB395W o ușă spate cu deschidere largă a compartimentului motor și un capac cu deschidere în sus pe partea dreaptă. Atât ușa de service, cât și capacul din dreapta sunt din oțel durabil, prevenind vandalismul și furtul.

Sistemul telematic Takeuchi Fleet Management (TFM) vine standard pe excavatorul TB395W, în Europa. TFM reduce timpii de indisponibilitate și controlează costurile, oferind proprietarilor/operatorilor date despre starea utilajului, timpul de funcționare (ore) și locația mașinii, precum și diagnosticare la distanță, alerte de întreținere programată și setări de alertă personalizabile. De asemenea, TFM oferă proprietarilor posibilitatea presetării unui perimetru de lucru (geofence) pentru utilajele lor, ajutându-i să-și protejeze și să-și asigure investiția.

MEq
By MEq martie 19, 2024 14:08