Noul excavator hidraulic minier Cat 6040 încorporează acum un motor Stage V/Tier 4 Final

MEq
By MEq octombrie 7, 2021 12:32

Noul excavator hidraulic minier Cat 6040 încorporează acum un motor Stage V/Tier 4 Final

Oferind mai multe opțiuni de motorizare pentru a îndeplini diferitele nevoi din industria minieră la nivel mondial, noul excavator hidraulic cu cupă dreaptă Cat 6040 dispune acum de o configurație suplimentară a motorului, care îndeplinește standardele de emisii EPA Tier 4 Final din SUA și Stage V din Europa. Noua configurație include două motoare Cat C32 eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, cu o putere totală de 1550 kW (2.079 hp). Optimizând durata de funcționare a utilajului și reducând costurile de operare, pachetul motor include catalizatori de oxidare diesel (DOC) fără întreținere și nu necesită DEF (lichid de evacuare diesel) / AdBlue sau filtre de particule diesel (DPF).

Noua opțiune de motorizare se alătură configurației de motoare duble C32 cu setări optimizate de eficiență a consumului pentru îndeplinirea standardelor de emisii China Nonroad Stage III (echivalente cu standardele EPA SUA Tier 2), precum și limitelor China Smoke Category III. O opțiune de extindere a duratei de schimb a uleiului de motor plus noile filtre Cat tip 4 pentru ambele configurații de motoare contribuie la reducerea costurilor de întreținere.

Tehnologie și tren de rulare îmbunătățite
Prin conectarea la suita cuprinzătoare de tehnologii integrate Cat MineStar Solutions, noua funcție Product Link Elite vine în dotarea standard pe excavatorul 6040. Product Link Elite oferă o comunicare îmbunătățită, permițând transferul simultan de date atât către serverul local, cât și în cloud. Reprezentând următoarea generație de hardware integrat de la Caterpillar, Product Link Elite are o interfață ușor de configurat și o frecvență personalizată de introducere a datelor. Transferul de informații de la utilaj poate fi configurat prin conexiune celulară, prin satelit sau prin rețeaua exploatării miniere.

Noul excavator 6040 (fratele mai mic al lui 6060) oferă timpi de funcționare crescuți ai trenului de rulare heavy-duty. Rolele și rotile de ghidare îmbunătățite au acum etanșări duo conice, lagăre cu suporți din oțel și tehnologie cu ax fix pentru a crește durata de exploatare și a elimina supraîncălzirea în timpul deplasării. Update-urile la nivelul saboților de șenilă, al sistemului de tensionare și în ceea ce privește uzura oferă un nivel mai ridicat de durabilitate și fiabilitate, reducând costurile de operare. Pentru utilajele aflate deja în exploatare sunt disponibile kit-uri de instalare ulterioară pentru rolele heavy-duty.

La fel ca seria anterioară, noul excavator minier 6040 poate fi echipat cu cupă întoarsă sau cu sistem Cat TriPower pentru cupă dreaptă. Pentru o fiabilitate ridicată a utilajului în condiții miniere dure, atașamentele frontale robuste sunt din oțel de înaltă rezistență, prelungind durata de viață și contribuind la atingerea obiectivelor de productivitate. Cu o sarcină utilă a cupei de 39,6 t, excavatorul 6040 are nevoie de 4 treceri pentru a încărca un camion minier Cat 785, de 5 treceri pentru un Cat 789 și de 6 treceri pentru un Cat 793.

Pentru prima dată, noul excavator hidraulic minier Cat 6040 integrează pe deplin trenul de rulare, modulul de motor, șasiul principal al suprastructurii, cadrele șenilelor, liniile hidraulice și motoarele, precum și contragreutatea în sistemele Caterpillar pentru îmbunătățirea eficienței întreținerii și aprovizionarea cu componente. Noul excavator afișează grafica Cat Modern Hex și va renunța la sufixul „FS” din indicativul de model, la configurațiile cu cupă dreaptă.

MEq
By MEq octombrie 7, 2021 12:32