Noul D51EX/PX‐24 întregeşte gama de buldozere cu transmisie hidrostatică a Komatsu

MEq
By MEq aprilie 21, 2017 22:50

Noul D51EX/PX‐24 întregeşte gama de buldozere cu transmisie hidrostatică a Komatsu

La începutul acestui an (februarie n.r.), Komatsu a anunţat introducerea pe piaţa europeană a buldozerului D51EX/PX‐24. Acest ultim model întregeşte gama Komatsu de buldozere hidrostatice cu motoare Stage IV. Cu noul său motor în 4 cilindri, cu modurile ECO şi POWER, precum şi cu sistemul automat de oprire la mersul în gol, D51EX/PX‐24 poate creşte semnificativ profitul clientului. Datorită capotei scurte şi înclinate a motorului, operatorul are o vizibilitate remarcabilă în jur.

„Komatsu prioritizează nevoile operatorului şi lucrează încontinuu la optimizarea motorului şi a tehnologiei transmisiei hidrostatice. Noul D51EX/PX‐24 oferă o productivitate de top şi poate fi mai eficient din punctul de vedere al consumului cu până la 15%, comparativ cu modelul precedent”, a afirmat William Groven, Product Manager la Komatsu Europe.

Disponibil în configuraţiile EX (long track-on-ground) sau PX (low ground pressure), D51EX/PX‐24 are o bună flotaţie şi distribuire a greutăţii în funcţie de aplicaţie. Noul buldozer este echipat cu un motor puternic şi eficient SAA4D107E‐3 de 4.5 litri şi 98 kW (131 hp), certificat EU Stage IV, cu sistem de post-tratare „Heavy-duty”. Totodată, un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) este acum adăugat catalizatorului de oxidare diesel Komatsu (KDOC), ce necesită doar regenerare pasivă (fără a irosi combustibil pentru curăţarea filtrului de evacuare).
D51EX/PX‐24 propune clienţilor o durabilitate superioară şi costuri reduse de operare. Durata de viaţă a componentelor de înaltă calitate a fost crescută, iar noua etanşare triplă tip labirint protejează angrenajul final la murdărie şi deteriorare.

Noua cabină foarte confortabilă are scaun cu suspensie pneumatică, reglabil şi încălzit. Posibilitățile de „fleet management” sunt extinse datorită unui monitor modernizat de înaltă rezoluţie TFT-LCD, cu selectarea modurilor ECO/POWER şi identificarea operatorului. Camera retrovizoare este inclusă ca standard. Nu în ultimul rând, sistemul telematic KOMTRAX şi programul de întreţinere Komatsu Care oferă management şi suport la un nivel ridicat, protejează utilajul împotriva folosirii greşite şi garantează eficienţă maximă şi disponibilitate de lucru.

MEq
By MEq aprilie 21, 2017 22:50