Noua Serie G de încărcătoare frontale Case duce confortul operatorului la un alt nivel

MEq
By MEq martie 27, 2017 16:34

Noua Serie G de încărcătoare frontale Case duce confortul operatorului la un alt nivel

Pe 20 martie, la Case Customer Centre din Paris, Case Construction Equipment a lansat pe piaţa europeană Seria G de încărcătoare frontale, echipată cu noua cabină ce asigură operatorului niveluri superioare de confort, precum şi cu motoare Tier 4F de ultimă generaţie, pentru o productivitate optimă şi eficiența consumului.

Pentru Seria G, Case a dezvoltat o nouă cabină, mai confortabilă şi mai silenţioasă, disponibilă pe toate cele şapte modele din gamă. Astfel, încărcătoarele frontale inscripţionate cu iniţiala G oferă acum cele mai înalte niveluri de vizibilitate şi control.
“Anul viitor vom celebra cea de-a 60-a aniversare a încărcătoarelor frontale Case. De-a lungul timpului, fiecare generaţie a adus odată cu ea inovaţii şi noi capabilităţi, însă această Serie G complet nouă este cel mai mare pas înainte făcut de Case CE în materie de încărcătoare frontale”, a afirmat Alain de Nanteuil, Case EMEA Product Manager pentru încărcătoare frontale pe roţi.

Cabină revoluţionară, parbriz panoramic
Deoarece cabina este pentru operatorul încărcătorului frontal şi casă, și birou, aceasta are un rol important în activitatea sa de zi cu zi. Operatorul poate petrece multe ore pe zi în mașină, motiv pentru care confortul cabinei și mediul de lucru reprezintă o componentă esențială a unei mașini de producție. Case CE are deja o istorie în spate, inovând de-a lungul mai multor generații de încărcătoare frontale, încă din 1958. Cabina Seriei G duce confortul și vizibilitatea la un nou standard, oferind o serie de îmbunătățiri.

Acestea includ un parbriz panoramic, o interfață premium de control, cu display color de 8 inch, consolă de control complet ajustabilă ataşată scaunului, pornire protejată prin parolă și ușurința funcțiilor automate ale cupei, reglabile din interiorul cabinei. Operatorul beneficiază și de comenzi de control fine, ce nu presupun un efort mare, scaun cu suspensie pneumatică activă și conectivitate hands-free la telefonul mobil.

Pornind de la cabina popularei Serii F, care beneficia deja de o dimensiune generoasă a parbrizului în clasa sa, încărcătoarele frontale ale Seriei G dispun acum de un geam frontal curbat, dintr-o singură bucată, ce oferă o vedere de neegalat, dintr-o parte într-alta şi de la sol în sus. Împreună cu o caoptă de motor îngustă, geamul spate cu încălzire și numeroasele oglinzi retrovizoare, Seria G de încărcătoare frontale asigură un nivel de vizibilitate în față și-n spate nemaiatins înainte.

Zgomot redus la interior
În cabină, nivelurile de zgomot sunt cu fix 2 dB mai mici decât la generația anterioară F. La modelele de la 521G la 821G, nivelul de zgomot la interior atinge doar 68 dB, în timp ce de la 921G la 1121G se înregistrează doar 69 dB, acestea fiind cele mai scăzute niveluri interioare văzute pe un încărcător frontal Case. Cabinele beneficiază de filtrarea aerului și de o recirculare îmbunătățită, cu intervale mai lungi de înlocuire a filtrului. Eficiența ridicată și filtrele de carbon activ pot fi, de asemenea, furnizate pentru condițiile grele de lucru.

Descoperă interfața mașină-operator
Interfața de control din cabina încărcătoarelor frontale din Seria G este ușor de utilizat, contribuind la îmbunătățirea controlului și a productivităţii. Display-ul color de 8” este ușor de citit, indiferent de condițiile de iluminare exterioară, oferind informații și o navigare intuitivă prin setările maşinii. Display-ul oferă, de asemenea, o vedere largă în spatele încărcătorului, atunci când e nevoie, datorită camerei video posterioare.

Pentru funcțiile automate ale cupei există un nou „pad” de control care se poate ajusta şi seta din interiorul cabinei. Consola dreapta ataşată scaunului este complet reglabilă și dispune de o cotieră largă și de un joystick ergonomic, care, împreună cu comenzile electro-hidraulice și cu scaunul reproiectat cu suspensie activă premium, oferă un control precis în toate condițiile de lucru.

Opțiunea de direcție prin intermediul joystick-ului oferă două joystick-uri dimensionate la fel, cu cotiere late pe ambele laturi ale scaunului, la fel ca la excavatoarele Case. Funcţiile de direcție ale joystick-ului cresc sensibilitatea proporțională cu trei setări care permit operatorului să potrivească perfect utilajul în funcţie de cerințele de utilizare și de şantier. Alte funcţii noi includ un microfon integrat, care, împreună cu o conexiune Bluetooth și o funcție de răspuns automat, permite operatorilor să răspundă la apeluri telefonice în condiții de siguranță, fără a-şi lua ochii de la zona de lucru sau mâinile de pe comenzi. De asemenea, există numeroase zone de depozitare și o opțiune de cutie frigorifică ce poate păstra alimentele și băuturile proaspete și reci toată ziua.

Lanţ cinematic eficient
Încărcătoarele frontale ale Seriei G sunt propulsate de motoare diesel eficiente EU Stage IV / Tier 4 Final, fără filtru de particule (DPF) sau sistem de recirculare a gazelor evacuate (EGR). De altfel, sistemul de post-tratare Hi-eSCR propus de FPT Industrial utilizează mai puține componente pentru a respecta standardele de emisii, permiţând un compartiment motor mai compact și costuri reduse de întreținere pentru clienți. Toate componentele importante au acelaşi furnizor, iar mașinile sunt asamblate în Europa.

Cubul de răcire (sistemul de răcire are un design sub formă de cub) testat, care amplasează radiatoarele și elementele de răcire în zona mediană a mașinii – şi nu în partea din spate – se asigură că astfel componentele principale de răcire sunt ținute în afara zonelor de lucru cu praf, asigurând o eficiență maximă de răcire. Distribuția optimizată a greutății contribuie la creşterea capacităţii de sarcină utilă și la stabilitatea mașinii. Utilajele din Seria G folosesc transmisii Case testate şi dovedite, ce oferă un consum îmbunătățit de combustibil și timpi de ciclu redus. Axele heavy duty cu frâne umede multi-disc dispun de diferențialele deschise pentru a reduce frecarea, cu opțiune de autoblocare 100%, pentru a oferi un efort maxim de tracțiune și reducerea uzurii pneurilor.

Look modern
Nu în ultimul rând, încărcătoarele frontale din Seria G afişează noua emblemă Case Construction Equipment, prezentă pe toate gamele de produse, ce reafirmă valorile de bază ale brand-ului: „Am urmărit tendințele din lumea mărcilor noastre de automobile, folosind culori mai închise în zona roților și a secțiunii mecanice a utilajelor, iar în partea superioară, „galbenul-maroniu“ care să sporească senzatia de putere”, a declarat David Wilkie, director al centrului de design al CNH Industrial. „De asemenea, am muncit foarte mult şi în ceea ce priveşte grafica, mergând spre o grafică 2D foarte îndrăzneață, ce dă un sentiment de claritate și cu un finish reflectorizant, care poate fi văzut şi pe timp de noapte.”

Specificații

MEq
By MEq martie 27, 2017 16:34