Noile Liebherr L 514 şi L 518 Stereoloaders sunt mai versatile şi mai puternice

MEq
By MEq mai 23, 2017 12:55

Noile Liebherr L 514 şi L 518 Stereoloaders sunt mai versatile şi mai puternice

De peste 20 de ani, încărcătoarele frontale pe roţi Liebherr Stereo sunt renumite pentru fiabilitatea şi versatilitatea lor. Noile L514 şi L518 Stereoloaders vin acum cu numeroase inovaţii, printre care o nouă cinematică Z-bar şi o cabină mai spaţioasă. De asemenea, sistemul de direcție stereo dovedit permite o productivitate ridicată, în special în spații strâmte. Ambele încărcătoare pe roți sunt disponibile pentru comandă și livrare în a doua jumătate a anului 2017.

Puternica și dovedita transmisie hidrostatică Liebherr oferă o accelerație continuă. Pentru operațiuni care necesită distanțe mai lungi de rulare, Liebherr oferă opțiunea de modele „Speeder” pentru L 514 și L 518. Acest lucru permite celor două noi Stereoloaders să atingă o viteză maximă de deplasare 40 km/h.

L 514 Stereoloader este potrivit în special pentru lucrări municipale, construcţia de drumuri, precum și într-o varietate de aplicații. Modelul mai mare L 518 este unul complet nou în gama de încărcătoare frontale Liebherr și este proiectat pentru uz industrial. De exemplu, echipat cu anvelope din cauciuc solid, poate lucra în industria de reciclare. Sistemul de post-tratare a gazelor de evacuare de pe aceste maşini este conform cu standardele de emisii Stage IV/Tier 4f și reprezintă o inovație de ultimă oră în acest sector de piață. Combinația de catalizator de oxidare diesel (DOC), filtru de particule diesel (DPF) și sistem SCR reduce eficient emisiile poluante.

Manevrabilitate mai mare cu direcţia Stereo
În centrul noilor Stereoloaders este sistemul de direcție stereo, o combinație de direcție articulată și o punte spate directoare, tipică modelelor Liebherr din această clasă. Oferă un grad ridicat de manevrabilitate și agilitate. În comparație cu încărcătoarele frontale cu direcție convențională, L 514 și L 518 Stereoloaders au o rază de virare semnificativ mai mică, măsurată pe marginea exterioară a echipamentului. Aceste Stereoloaders sunt proiectate pentru a fi folosite chiar și în cele mai strâmte spații, motiv pentru care sunt adesea folosite în lucrări urbane, unde succesul unui proiect poate depinde de manevrabilitatea mașinii.

Puntea spate permite inginerilor Liebherr să reducă unghiul de articulare al încărcătoarelor Stereo de la 40°, cât e standardul industrial, la 30°. Astfel se obţine o stabilitate îmbunătățită și rezistență la descărcare. Este motivul pentru care L 514 și L 518 Stereoloaders pot deplasa sarcini mai mari decât încărcătoarele frontale comparabile din aceeași clasă de dimensiuni. Pivotul central oscilant capabil să absoarbă șocurile contribuie la un înalt standard de confort și siguranță, la ambele modele.

O nouă cinematică Z a braţului
Noua cinematică Z-bar de pe modelele L 514 și L 518 asigură o forță maximă în toate operațiile. Oferă forțe de rupere ridicate în intervalul inferior al brațului, ceea ce reprezintă un avantaj în lucrări terasiere, și are forțe enorme de susținere în intervalul superior – important atunci când lucrează cu echipamente grele, precum cupe cu volum mare sau cupe cu dispozitiv hidraulic de prindere. Noua cinematică Z-bar îi permite operatorului să lucreze precis și sigur cu ataşament tip furcă de încărcare, pe întregul interval de ridicare.

Împreună cu noua articulaţie, Liebherr oferă pentru ambele modele Stereo un nou sistem hidraulic de cuplă rapidă. Acesta îmbunătățește versatilitatea, deoarece permite operatorilor să schimbe mai eficient atașamentele de lucru. Designul sofisticat oferă o vedere clară asupra zonei de lucru și asupra echipamentelor. Siguranța este crescută atât pentru operator, cât și pentru sarcină.

Componente puternice
Liebherr a acordat o mare atenţie robusteţii noilor modele L 514 şi L 518. Punţile cu diferenţiale automate de autoblocare asigură tracțiune excelentă chiar și în teren dificil. Designul robust de bază, componentele din oțel de înaltă calitate și hidraulica testată garantează fiabilitatea indiferent de operaţiunile pe care le face încărcătorul frontal Stereo.

Nou dezvoltatul sistem de răcire garantează un nivel ridicat de productivitate. Acesta direcționează aerul de răcire în diagonală, prin întregul compartiment al motorului, asigurând o disipare optimă a căldurii de la motor. Localizarea sistemului de răcire chiar în spatele cabinei operatorului, în cea mai curată zonă a încărcătorului, are avantajul că, în această poziție, sistemul poate aspira aer curat, ceea ce îmbunătățește durabilitatea sistemului și reduce costurile de întreținere. Totodată, pentru curățare și întreținere, personalul poate ajunge ușor și sigur la el de la nivelul solului.

Design inovativ, confort şi siguranţă
Liebherr a dezvoltat încărcătoarele L 514 şi L 518 Stereo pentru a fi operate intuitiv. Comenzile de control sunt ergonomic organizate, iar levierele de operare sunt integrate în mânerele scaunului, pentru o manevrare uşoară. Cabina spaţioasă are o scară lată de acces cu trepte antialunecare (non-slip), iar uşa se deschide la 180°. De asemenea, volanul, displayul şi scaunul sunt ajustabile. Lămpile de lumină asigură o bună vizibiltate şi pot fi personalizate individual la cerere.

Capota motorului are linii clare ce înlesnesc vizibilitatea operatorului. Compartimentul motor este bine protejat de praf şi poate fi accesat de la nivelul solului pentru lucrările de mentenanţă. Motorul este instalat transversal în zona posterioară a încărcătorului şi acționează ca o contragreutate, la fel ca pompele hidraulice. Acest design oferă o distribuţie optimă a greutăţii, precum şi o înălţime mai mare de basculare a cupei şi o manevrabilitate mai bună.

Specificații L 514 și L 518 Stereoloaders (versiuni standard)

MEq
By MEq mai 23, 2017 12:55