Minimacarale – alimentare electrică vs combustibili fosili. Diferențe

MEq
By MEq octombrie 1, 2015 15:10

Minimacarale – alimentare electrică vs combustibili fosili. Diferențe

Ridicarea și transportul diverselor obiecte grele sau materiale pe șantierele de construcții și în fabrici se realizează în condiții de siguranță, rapid și ușor cu ajutorul unei minimacarale. Însă modalitatea de alimentare a unui astfel de utilaj face diferența nu numai în ceea ce privește performanțele sale per ansamblu, ci și ușurința de utilizare, costurile, mentenanța și caracteristicile care le fac mai prietenoase cu mediul.

electric vs termic Astfel, unii producători au înțeles că, mai nou, clienții caută diferite opțiuni care să se potrivească cu cerințele lor de lucru, dar totodată sunt conștienți de impactul financiar și de mediu pe care-l are alegerea unui anume tip de combustibil. Iată o comparație între două tipuri de mini-macarale: alimentare electrică versus motor cu combustie internă (ICE – internal combustion engine).

Avantajele alimentării electrice
Mai ecologică decât o macara cu motor termic, macaraua alimentată electric nu este doar mai silențioasă, dar nici nu generează și eliberează emisii nocive în aer. Acestea sunt aspecte important de luat în considerare, dacă macaraua va fi utilizată, în principal, la interior (în zone închise), acolo unde lucrătorii ar fi expuși în mod direct și regulat la zgomot puternic și la gazele unei mașini cu motor cu ardere intenă. Mai mult, întreținerea unei macarale alimentate electric este mai puțin costisitoare, deoarece are mai puține componente în mișcare și o baterie reîncărcabilă (versus un rezervor cu reumplere regulată).

… și dezavantajele
Cu aceste avantaje impresionante, este greu să ne imaginăm că există și unele neajunsuri în ceea ce privește alimentarea electrică. Însă există câteva și toate au legătură de bateria. Necesitatea unei baterii și a unui încărcător face ca investiția inițială să fie mai mare; iar dacă nu există mai mult de o macara la punctul de lucru, operatorul trebuie să aștepte până când bateria este complet reîncărcată înainte de a o utiliza, ceea ce poate duce la timpi morți și întârzieri ale proiectului. Mai mult, acest tip de macara nu este cea mai bună alegere pentru utilizarea în aer liber (outdoor), deoarece bateria, componentele electrice și circuitele nu trebuie expuse pentru perioade prelungite de timp condițiilor meteo.
email-size-new-unic-eco-crane-boom-up-copy

Avantajele propulsiei cu motor termic
Ideale pentru aplicații exterioare și capabile să funcționeze la capacitate maximă, pe vreme umedă sau în condiții de umiditate, macaralele alimentate cu combustibili convenționali au un cost inițial mai mic decât cele electrice. Accesibile 24 de ore pe zi, în cazul lor nu există timpi morți, deoarece utilizatorul pur și simplu are nevoie să reumple rezervorul cu combustibil atunci când acesta se golește (versus nevoia de reîncărcare a bateriei). Nu este nevoie de spațiu suplimentar rezervat stației speciale de încărcare a bateriei. Performanțele generale ale unei macarale cu motor termic – inclusiv capacitățile de accelerare și vitezele de ridicare – sunt superioare macaralei electrice. Mai mult, capacitatea bateriei acestor macarale poate suporta cu ușurință adăugarea și utilizarea altor atașamente hidraulice necesare. În schimb, cu cât există mai multe componente care accesează puterea bateriei macaralei electrice, cu atât mai repede este epuizată bateria, odată cu ea scăzând și puterea generală a macaralei electrice.

… și dezavantajele
Dacă macaraua va fi utilizată afară, dar în imediata apropiere a lucrătorilor, zgomotul și gazele emise de combustibil pot fi intolerabile. O mini-macara cu motor termic necesită mai multe operațiuni de întreținere de-a lungul timpului și presupune achiziționarea continuă de combustibil. De asemenea, nu este potrivită pentru lucrul în medii sensibile sau spații închise.

Indiferent că alegeti o macara alimentată electric sau una ce funcționează pe motorină (benzină sau gaz), ambele își dovedesc utilitatea în ridicarea materialelor mari și grele, în timp util și în condiții de siguranță. Probabil, înainte de a alege una dintre cele două, cel mai bine ar fi să vă puneți următoarea întrebare: mini-macaraua va fi folosită în principal la interior sau în exterior?
Sursa: GGR Group
Electricity-or-Fossil-Fuels-Small-700x1024 - Copy

MEq
By MEq octombrie 1, 2015 15:10