MINExpo 2021: Cat valorifică puterea și eficiența transmisiei electrice pe cel mai mare buldozer al său, D11 XE

MEq
By MEq septembrie 17, 2021 14:12

MINExpo 2021: Cat valorifică puterea și eficiența transmisiei electrice pe cel mai mare buldozer al său, D11 XE

Ultima ediție a MINExpo a oferit industriei posibilitatea de a vedea viitorul exploatării miniere eficiente, productive și durabile odată cu avanpremiera noului buldozer Cat D11 XE. Având în spate peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea transmisiei electrice Cat, buldozerul D11 XE livrează putere constantă la nivelul solului, forță continuă de împingere și o manevrabilitate mai mare, pentru cicluri mai rapide și o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.

Îmbinând puterea optimă transferată la nivelul solului cu durabilitatea sporită și ușurința în întreținere, D11 XE oferă cel mai mic cost per tonă în aplicațiile de împingere. Odată ce va intra în producția de serie, acest model Cat va fi cel mai mare, mai puternic și mai eficient buldozer din lume cu transmisie electrică și tren de rulare cu pinion de antrenare ridicat.

D11 XE țintește costuri de combustibil cu 25% mai mici per volumul de material mutat. De asemenea, designul actual vizează cicluri de reconstrucție a motorului cu până la 20% mai lungi, comparativ cu modelele cu transmisie mecanică, în timp numărul mai redus de componente mobile (cu 60% mai mic) se traduce într-o disponibilitate mai bună din timpii de funcționare ai utilajului.

D11 XE integrează complet sistemul de propulsie, electronica, software-ul și comenzile Cat, pentru a garanta performanțe optimizate. Protecția proprie a utilajului reduce deteriorarea componentelor, pentru o fiabilitate îmbunătățită. Arhitectura actualizată a sistemului electronic îi permite buldozerului să profite de tehnologiile dovedite Cat, precum MineStar Command, care permite folosirea utilajului cu comandă de la distanță și în regim semiautonom.

Designul modular al noului buldozer simplifică întreținerea, printr-o funcționalitate îmbunătățită a sistemului de propulsie. Mai puține piese în mișcare înseamnă mai puține intervenții necesare pentru întreținerea buldozerului, precum și costuri mai mici de service. Acest buldozer cu transmisie electrică împarte unele componente cu buldozerele cu transmisie mecanică, ceea ce înseamnă ca tehnicienii de service sunt familiarizați cu utilajul, iar proprietarii au mai puține piese pe stoc.

Având o durată de viață a grupului propulsor menită să ofere intervale mai lungi până la reconstrucție, designul simplu al utilajului presupune o reconstrucție și/sau o înlocuire mai redusă a componentelor principale. Ciclurile mai lungi de reconstrucție, consumul mai mic de combustibil și întreținerea mai redusă se alătură eficienței mai mari a utilajului, oferind proprietarilor cel mai mic cost înregistrat vreodată pe volumul de material mutat (BCM).

Actualmente, D11 XE este în probe, în cadrul centrului de testare Caterpillar din Peoria, Illinois, iar după finalizarea planului extins de validare în teren va intra în producția de serie.

MEq
By MEq septembrie 17, 2021 14:12