Michelin prezintă noua anvelopă XDR3 pentru camioane rigide

MEq
By MEq septembrie 26, 2016 22:58

Michelin prezintă noua anvelopă XDR3 pentru camioane rigide

Noile anvelope 40.00 R 57 și 53/80 R 63 Michelin XDR3 au fost proiectate pentru basculante rigide ce lucrează în mine de suprafață. Una dintre principalele provocări cu care se confruntă operatorii de pe aceste maşini este reducerea costului per tonă prin îmbunătățirea eficienței operaționale, asigurând totodată siguranță la locul de muncă şi crescând profitabilitatea. Noua anvelopă Michelin XDR3 răspunde nevoilor operatorilor din sectorul minier prin încorporarea a trei inovații cheie, care, împreună, cresc durata de viață a pneurilor cu minimum 10% comparativ cu Michelin XDR 2.

Noul model al benzii de rulare oferă multiple avantaje. Acesta oferă o rezistență mai bună datorită capacităților îmbunătățite de disipare a căldurii (cu 8°C mai puţin în zona de rulare). Un volum mai mare de cauciuc al benzii de rulare este în contact cu solul, ceea ce îmbunătățește uzura și asigură o mai bună distribuție a sarcinii de-a lungul suprafeței de contact, datorită unei presiuni de contact mai mici. Profilurile de umăr ale anvelopei rezistă mișcărilor excesive în timpul virajelor și reduc mai mult uzura anvelopelor.

Un proces exclusiv nou de amestecare asigură o compoziție mai uniformă a compușilor de cauciuc și un nivel superior al dispersiei de negru de fum, ce crește rezistența la uzură. Fiecare compus unic oferă caracteristici de performanță specifice, adaptate condițiilor de şantier şi de utilizare, de la o rezistență ridicată la uzură până la o capacitate termică mare pentru viteză.

Cablurile din oțel de înaltă rezistență utilizate în carcasa anvelopei sunt cu 10% mai puternice decât în XDR2 și sunt încapsulate în cauciuc pentru a preveni propagarea coroziunii în interiorul carcasei, ceea ce prelungește durata de viață a anvelopei.
Anvelopa Michelin XDR3 este, de asemenea, MEMS ready (Michelin Earthmover Management System). Aceasta înseamnă că este posibilă instalarea uşoară şi rapidă a senzorilor de date care să capteze şi să transmită în timp real informaţii despre temperatură şi presiunea din pneu.

Echipele de cercetare şi dezvoltare Michelin au lucrat mai bine de şase ani la această nouă anvelopă pentru a se asigura că întruneşte pe deplin aşteptările şi necesităţile clienţilor. Pe durata proceselor extinse de testare au fost parcurşi peste 25 milioane de km, ceea ce echivalează cu ocolul Pământului de 625 de ori. 40.00 R 57 Michelin XDR3 va fi disponibilă începând din septembrie 2016, iar 53/80 R 63, din ianuarie 2017.

MEq
By MEq septembrie 26, 2016 22:58