Mercedes-Benz Vans accelerează transformarea electrică

MEq
By MEq septembrie 14, 2022 18:18

Mercedes-Benz Vans accelerează transformarea electrică

Story Highlights

  • Mercedes-Benz Vans
  • VAN.EA (Van Electric Architecture)
  • eSprinter
  • autovehicule comerciale ușoare (LCV – light commercial vehicles)

Related Articles

Mercedes Benz Vans își adaptează configurația de producție europeană ca parte a strategiei sale de a deveni lider în domeniul mobilității electrice și de a renunța treptat la combustibilii fosili. Mercedes-Benz Vans electrifică deja toate liniile sale de modele și oferă toate modelele din segmentele de autovehicule comerciale ușoare (LCV) medii și mari cu propulsie electrică. Disponibilitatea iminentă a variantelor electrice în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni înseamnă că în curând vor exista opțiuni electrice în întreaga gamă de modele Mercedes Benz Vans.

Până la mijlocul acestui deceniu, toate autovehiculele comerciale ușoare lansate de Mercedes-Benz vor fi exclusiv electrice. În acest scop, Mercedes-Benz Vans dezvoltă o arhitectură pentru autovehicule complet nouă, modulară și integral electrică, numită VAN.EA. Compania intenționează să investească în dezvoltarea acestei platforme pentru autovehicule comerciale ușoare (LCV – light commercial vehicles) medii și mari pur electrice, precum și în unitățile de producție.

Deși amprenta de carbon a Mercedes Benz Vans va continua să scadă, trecerea la autovehicule electrice cu baterii înseamnă, de asemenea, o creștere semnificativă a costurilor variabile asociate cu noile componente. Prin urmare, un model de afaceri robust și durabil pentru era mobilității electrice necesită soluții noi pentru a continua să oferim produse competitive clienților Mercedes-Benz Vans și pentru a deschide noi perspective de viitor pe termen lung pentru angajați.

Astfel, compania își adaptează rețeaua de producție din Europa pentru autovehicule comerciale ușoare de dimensiuni mari, complet electrice, consolidându-și poziția pe piață și asigurând perspectivele pe termen lung ale unităților sale din Germania.

„Dorim să ne păstrăm poziția de unic producător de autovehicule comerciale ușoare de mari dimensiuni în Germania – în ciuda costurilor tot mai mari asociate cu transformarea adusă de mobilitatea electrică. Pentru a realiza acest lucru, ne aliniem la rețeaua europeană de producție. Integrarea în această rețea a unei unități de producție complet noi, care să valorifice o locație Mercedes Benz existentă în Europa Centrală și de Est, ne va ajuta să asigurăm competitivitatea pe termen lung a uzinelor noastre germane și va permite tranziția cu succes a Mercedes-Benz Vans în era electrică”, a spus Mathias Geisen, director al Mercedes Benz Vans.

Autovehiculele comerciale ușoare de mari dimensiuni
Uzina Mercedes-Benz din Düsseldorf este cea mai mare uzină de producție Mercedes Benz Vans și asamblează deja actuala generație a modelelor Sprinter și eSprinter. În curând, următoarea generație a eSprinter va ieși de pe linia de producție. Privind spre viitor, modelele cu caroserii deschise (platformă pentru carosieri sau platformă) ale VAN.EA de mari dimensiuni vor fi construite aici. Investițiile planificate pentru a face adaptările necesare fabricii se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro.

Uzina Mercedes Benz din Ludwigsfelde asamblează din 2018 tipul de caroserie deschis al actualei generații Sprinter. Următoarea generație de eSprinter (model deschis) va fi produsă tot în această fabrică în curând. În plus, compania ia în considerare și posibilitatea de a transforma fabrica din Ludwigsfelde într-un centru de competență pentru individualizarea autovehiculelor comerciale ușoare electrice.

Prin adaptarea rețelei de producție pentru autovehicule comerciale ușoare mari, complet electrice, o uzină din rețeaua de producție Mercedes-Benz AG din Europa Centrală și de Est va fi integrată în rețeaua de producție Mercedes Benz Vans. În viitor, autovehiculele comerciale ușoare mari (furgon) bazate pe VAN.EA vor fi produse aici. Prin această mutare, Mercedes-Benz Vans beneficiază de avantajele de cost care îi vor permite să își asigure competitivitatea pe termen lung.

Discuțiile privind planurile din Germania urmează să înceapă în curând, între conducerea companiei și reprezentanții angajaților. Punerea în aplicare a planurilor respective va fi realizată la nivel local și face obiectul acordului tuturor consiliilor relevante pentru această etapă, după încheierea cu succes a negocierilor.

Mercedes-Benz Vans și Rivian semnează un memorandum de înțelegere
Mercedes-Benz Vans și Rivian au semnat un memorandum de înțelegere pentru un parteneriat strategic. Companiile intenționează să înființeze o nouă facilitate de producție cu scopul de a investi și de a opera o fabrică în Europa pentru a produce autovehicule comerciale ușoare electrice, de mari dimensiuni, atât pentru Mercedes Benz Vans, cât și pentru Rivian, în următorii câțiva ani. Obiectivul este de a construi o nouă unitate de producție exclusiv electrică, care să utilizeze o unitate Mercedes Benz existentă în Europa Centrală și de Est. Prin această cooperare, Mercedes Benz Vans face încă un pas în transformarea sa într-un producător de autovehicule comerciale ușoare exclusiv electrice și își consolidează poziția pe termen lung pe piață.

Următoarele generații de LCV-uri electrice
Mercedes-Benz Vans își dezvoltă continuu modelele actuale. Cu trei variante de baterii și mai multe tipuri de caroserii, de la furgon la șasiu pentru carosare, noua generație eSprinter își propune nu numai să cucerească noi segmente de clienți, ci și noi piețe, inclusiv SUA și Canada. În funcție de configurație, autonomia va fi de peste două ori mai mare decât cea a eSprinter-ului actual. În prezent, pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru producția etapizată a următoarei generații a eSprinter, care va începe în a doua jumătate a anului viitor la uzinele din Charleston, Düsseldorf și Ludwigsfelde.

Cu noul VAN.EA (Van Electric Architecture), Mercedes-Benz Vans își accelerează transformarea într-un furnizor cu o gamă de produse exclusiv electrice. VAN.EA reprezintă platforma pentru toate autovehiculele comerciale ușoare electrice introduse pe piață de Mercedes-Benz în segmentele de dimensiuni medii și mari începând cu 2025.

MEq
By MEq septembrie 14, 2022 18:18